18:38 18 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.31
 • USD17.07
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.61
  Xi Jinping și Donald Trump

  Xi Jinping și Donald Trump, în pregătiri. Cei doi se vor întâlni în Argentina

  © REUTERS / Carlos Barria
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12440

  Președintele SUA și liderul Chinei vor avea o întrevedere bilaterală oficială în cadrul summitului G20.

  BUCUREȘTI, 1 nov – Sputnik. Dialogul liderilor SUA și Chinei la summitul G20 din Argentina va avea un caracter oficial, iar în cadrul negocierilor se preconizează să fie abordate divergențele comerciale, a anunțat joi consilierul lui Trump pentru Economie, Lawrence Alan Kudlow.

  „În realitate vor fi niște negocieri bilaterale foarte oficiale, s-a vorbit chiar și despre o cină, nu știu”, a spus consilierul președintelui într-un interviu pentru Washington Post.

  Summitul G20 va avea loc la Buenos Aires pe 30 noiembrie – 1 decembrie, iar anterior Kudlow spusese că președintele american și președintele Chinei la summitul G20 se vot întâlni „pentru scurt timp”.

  Kudlow a subliniat că liderul american are relații bune cu omologul chinez și doar ei sunt în măsură să se înțeleagă asupra unor probleme esențiale.

  Fiind întrebat dacă este posibilă încheierea unei păci în disputele comerciale, Kudlow a răspuns: “Nu pot să vă răspund la această întrebare. Programul negocierilor au fost pus în discuție de ambele tabere. Cred că acesta va include și comerțul, însă nu sunt sigur sută la sută și nu vreau să anticipez nimic”.

  Joi, președintele Trump a anunțat că a purtat discuții telefonice “lungi și bune” cu președintele Chinei, Xi Jinping, despre comerț și problema Coreei de Nord.

  Tematic

  Tensiuni maxime între China și SUA. Beijingul amenință cu măsuri dure
  China renunță la negocierile comerciale cu SUA - escaladarea amenințărilor tarifare
  Care sunt șansele de succes a SUA în conflictul cu Rusia și China?
  Declarație: Un război între SUA și China este foarte probabil
  Tagurile:
  Argentina, G20, Xi Jinping, Donald Trump, SUA, China
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei