10:03 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Liderul Cubei, Miguel Díaz-Canel

  Noul lider al Cubei a discutat cu Putin la Moscova

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20930

  Liderul Cubei, Miguel Díaz-Canel, s-a întâlnit astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei vizite oficiale la Moscova.

  BUCUREȘTI, 2 nov – Sputnik. Președintele Consiliului de Stat și a Consiliului Miniștrilor a Cubei, Miguel Díaz-Canel, l-a invitat pe președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, să viziteze insula în anul 2019.

  Мигель Диас-Канель
  © REUTERS / Alejandro Ernesto/Pool/File Photo

  “Vizita, pe care ați efectuat-o în Cuba acum patru ani, a devenit o etapă deosebită și un nou pas în dezvoltarea relațiilor bilaterale. Luând în considerare importanța vizitei dumneavoastră, am vrea să vă invităm, pentru ca în anul 2019, când se vor împlini cinci ani de la acel moment, să efectuați o vizită în Cuba, a spus Miguel Díaz-Canel în cadrul întrevederii cu președintele rus la Moscova.

  După cum a comunicat liderul cubanez , în timpul discuțiilor a transmis “un sălut frățesc din partea generalului armatei, Raul Castro”.  Potrivit lui, actuala vizită la Moscova are o însemnătate majoră, odată ce simbolizează continuitatea relațiilor dintre Cuba și Federația Rusă.

  La rândul lui, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia și Cuba sunt legate prin relații de prietenie și susținere reciprocă.

  El a menționat că în ultimul timp se observă o creștere a schimbrulor de mărfuri între cele două țări.

  “Astăzi vom vorbi despre asta, precum și în detalii despre alte direcții ale cooperării bilaterale”, a spus Putin.

  Díaz-Canel se află cu o vizită oficială în Rusia la invitația președintelui Putin. Liderul cubaner a sosit pe 1 noiembrie, urmând să se afle la Moscova până pe 3 noiembrie. Sâmbătă acesta urmează să poarte discuții cu prim-ministrul rus, Dmitryi Medvedev.

  În cadrul vizitei lui Díaz-Canel , urmează să fie încheiate o serie de contracte, despre care anterior a anunțat vicepremierul rus, Yuryi Borisov, în timpul unei vizite în Cuba. Potrivit lui, partea cubaneză este interesată de contracte în domeniul infrastructurii, în special legate de modernizarea căilor ferate.

  Tematic

  Diplomați americani - îmbolnăvire subită și misterioasă în Cuba
  (VIDEO) Categorie maximă: Uraganul Irma - dezastru în Cuba
  Cuba are un nou lider
  "Rusia este gata": Despre ce au discutat Putin și liderii Cubei


  Știrile Zilei