00:41 22 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.57
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Steaguri SUA și UE pe clădirea Consiliului European

  Propunere de la Moscova: Excludeți SUA din NATO

  © AP Photo / Virginia Mayo
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  28980

  Cea mai simplă cale de creare a unei structuri militare comune europene este excluderea SUA din NATO, consideră deputatul rus Andrei Krasov.

  BUCUREȘTI, 6 nov – Sputnik. În locul creării în Europa a unei organizații militare – „armata europeană”, independentă de SUA, așa cum a propus președintele Franței, Emmanuel Macron, statele europene ar putea exclude SUA din NATO, consideră primul adjunct al președintelui comisiei Dumei de Stat pentru Apărare, Andrei Krasov, potrivit RIA Novosti.

  Anterior, într-un interviu oferit postului de radio Europe 1, Macron a propus crearea unei armate europene independente de SUA, inclusiv pentru asigurarea securității cibernetice. Președintele francez a subliniat că în prezent Europa se confruntă cu mai multe tentative de imixtiune în procesele democratice interne și spațiul cibernetic.

  „Există deja o astfel de organizație pretins de apărare precum NATO, din care fac parte toate statele Europei de Vest și de Est. Poate ar fi mai simplu să fie excluse SUA, luând în considerație că sunt instabile și diseminează doar răul și războaiele în întreaga lume? Ar putea fi excluse și alte state de dincolo de ocean. Sincer vorbind, e o opțiune a acelor state din Europa, care doresc să se izoleze de celelalte”, a declarat Krasov pentru RIA Novosti.

  În același timp el a subliniat că NATO reprezintă cea mai puternică organizație militară din Europa, iar în legătură cu acest fapt apare întrebarea – ce rost are crearea unei alte structuri?

  “Partenerii occidentali s-au trezit și văd că politica SUA nu este îndreptată spre consolidarea păcii și stabilității. Dimpotrivă, dăunează... E o tentativă de preluare a inițiativei Germaniei, SUA, de preluare a inițiativei pentru a fi primul în crearea unei armatei europene. Totuși, ideea nu este una nouă, a fost utilizată și în trecut de politicienii europeni. Aici apare o întrebare: de ce și cu ce scop?”, a adăugat parlamentarul.

  Tematic

  Şeful NATO, sârbilor: "V-am bombardat ca să vă salvăm"
  Moscova: există dovezi că NATO a promis să nu se extindă spre Est
  "Un nou război rece este posibil": militarii NATO exersează un avertisment pentru Rusia
  Washington Times: Extinderea NATO poate provoca un conflict cu Rusia
  Opinia expertului: NATO se pregătește de un război cu Rusia
  Macron vrea o armată europeană care să apere Europa inclusiv de SUA
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Franța, SUA, NATO, Duma de Stat, Rusia


  Știrile Zilei