05:10 14 Noiembrie 2018
În direct
 • EUR19.16
 • USD17.03
 • RUB0.25
 • RON4.11
 • UAH0.61
  Lire sterline

  Oficiali corupţi din Marea Britanie transferă milioane către grupuri de crimă organizată

  © Sputnik / Владимир Трефилов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14320

  Milioane de lire sterline din ajutoarele internaționale alocate de Marea Britanie sunt direcţionate, de către oficiali corupţi, către infractori din grupuri de crimă organizată, potrivit rapoartelor Agenției Naționale pentru Combaterea Criminalităţii.

  BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik, Doina Crainic. Dezvăluirile sunt făcute în rapoarte emise de Agenția Națională pentru Combaterea Criminalităţii (ANC), în cooperare cu ministerul de Interne condus de Sajid Javid.

  „Crima organizată constituie cea mai mare amenințare la adresa securității naționale cu care se confruntă Marea Britanie și erodează permanent economia și comunitățile noastre”, precizează Javid în cuvântul înainte scris la documentul prezentând strategia pentru combaterea criminalităţii.

  „Criminalii periculoşi și organizați care operează în Marea Britanie exploatează sexual copii și îi ţintesc fără milă pe cei mai vulnerabili, distrugând vieți și comunități”, adaugă ministrul, care a recunoscut că activitățile acestor criminali costă Marea Britanie „cel puțin 37 de miliarde de lire sterline în fiecare an”.

  Referindu-se la natura globală a „reţelei criminale” în care a ajuns şi Regatul Unit, Javid vorbeşte despre o legătură directă dintre „drogurile vândute pe străzile noastre, violența legată de acest comerț, rețelele care trafichează copii vulnerabili și adulți, aduşi în Marea Britanie, și politicienii și oficialii de stat corupți din străinătate care oferă servicii și adăpost rețelelor criminale internaționale”.

  Potrivit cotidianului Daily Mail, citat de Breitbart, unul dintre motivele pentru care Marea Britanie a devenit ţintă pentru aceşti criminali este bugetul exorbitant de mare și controversat alocat pentru ajutoarele internaţionale, Marea Britanie direcţionând în jur de 14 miliarde de lire sterline pe an pentru aceste ajutoare în întreaga lume, în ciuda reducerii semnificative a serviciilor publice pe plan intern și a necesităţii efectuării de investiții pentru pregătirea Brexit.

  Cotidianul britanic precizează că ANC efectuează în prezent un număr de investigații cu privire la ceea ce descrie ca fiind „bani care sunt furați sau chiar transferaţi către grupurile de crimă din țările sărace de către propriile regimuri corupte”.

  Tematic

  Brexit și sexit: secretara unui ministru britanic, o prostituată de lux (FOTO)
  UK: Exploatarea sexuală a atins „proporţii industriale". Alarmant: 86%, românce
  Românii din Marea Britanie, atenţie! Trafic de persoane şi exploatare prin muncă
  Tagurile:
  Crima organizată, Transferuri bănești, Corupție, Oficiali, Marea Britanie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei