09:33 23 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.12
 • UAH0.62
  Tehnică blindată turcească, Afrin

  Mărul discordiei: O confruntare militară între Siria și Turcia, în Afrin?

  © Sputnik / Hikmet Durgun
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (381)
  30320

  Considerând ilegală intervenţia turcilor în regiunea kurdă Afrin, armata siriană anunţă că este gata să folosească forța pentru a o readuce sub controlul ei dacă eforturile diplomatice nu dau rezultate.

  BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Doina Crainic. Armata siriană apelează la eforturile diplomatice pentru a prelua controlul asupra orașului kurd Afrin, care este controlat de armata turcă din 18 martie, a declarat, într-un interviu acordat Sputnik, generalul Hassan Ahmad Hassan.

  „Sirienii vor readuce Afrinul - și nu doar - sub controlul statului, fie printr-un proces politic, fie printr-o reglementare. Și dacă, în cele din urmă, aceste variante nu dau rezultate, armata nu va sta cu mâinile în sân atunci cănd se va ajunge într-un impas”, a spus generalul, citat de Sputnik France.

  De asemenea, Ahmad Hassan a mai spus că intervenția turcilor a încălcat legea internațională.

  Armata turcă a pătruns spre nord-vestul Siriei prin două campanii. Prima, numită „Scutul Eufratului”, care a început în 2016, a mutat teritoriile grupării teroriste Daesh între Azaz și Djarablous. A doua, denumită „Ramura de măslin”, a condus la preluarea controlului asupra regiunii vecine Afrin, aparată de miliţiile kurde YPG (Unitățile Populare de Protecție), la începutul acestui an.

  Ankara consideră YPG drept o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care luptă cu puterea turcă de mai bine de 30 de ani.

  Тема:
  Războiul din Siria (381)

  Tematic

  Erdogan: Nu ne vom limita la Afrin!
  La Afrin sosesc noi unități ale milițiilor populare pro-Damasc
  Erdogan, împotriva ideii lui Lavrov ca Afrinul să revină sub controlul Damascului
  Tagurile:
  posibilitate, Confruntare, Afrin, Turcia, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei