07:01 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8510

  În timp ce Weber fură de la naționaliști aprecierea valorilor creștine și poziția anti-imigrație, Angela Merkel atacă naționalismul pentru că ”aduce război”

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 9 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Schimbare de strategie a popularilor europeni prin alegerea lui Manfred Weber ca și candidat al PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

  După ce s-au convins că nu pot combate cu propriile idei globaliste naționalismul care devine tot mai popular în Europa, popularii europeni au trecut la o strategie perversă: fură cu nonșalanță discursul naționalist, dar amenință în același timp lumea să se ferească de naționalism pentru că ”aduce război”.

  Revalorificarea ideilor naționaliste vine prin noul candidat al PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene, germanul Manfred Weber, votat joi în cadrul Congresului de la Helsinki pentru a fi vârful de lance al popularilor (așa numitul Spietzkandidat) la alegerile europarlamentare în 2019, în defavoarea contracandidatului său, finlandezul Alexander Stubb, care avea idei mai liberale.

  Alegerea lui Weber vine pe fondul creșterii popularității naționalismului, Weber având misiunea de a arăta că popularii apără valorile creștine, identitățile naționale și că vor apăra Europa de imigrație, principii pentru care aceiași populari i-au vânat pe naționaliști în ultimii ani. Dar acum au nevoie de voturi, așa că PPE face o întoarcere la 180 de grade.

  Aceste idei cuceritoare apar în discursul lui Weber de la Helsinki, unde, în cadrul aceluiași eveniment, Angela Merkel, Doamna de Fier a popularilor europeni pentru atâția ani, ca dovadă că și candidatul PPE pentru șefia Comisiei Europene este tot un neamț, condamnă naționalismul fără drept de apel cu următoarea propoziție: ”Știm că naționalismul aduce război”.

  Altfel spus, popularii europeni folosesc valorile naționaliste pentru a câștiga voturi, dar condamnă curentul politic care și-a asumat aceste valori de la bun început pentru că le amenință supremația în Europa.

  Folosindu-se de puterea mediatică pe care o controlează, de acum înainte popularii vor adopta o față umană care să facă uitate deciziile prin care tot ei au adus imigrația masivă în Europa și au încurajat pierderea identităților naționale și supremația Bruxelles-ului.

  Ideile și valorile naționaliste sunt bune pentru câștigat alegeri, asta au descoperit popularii.

  După alegeri, PPE se va întoarce însă la globalismul care i-a consacrat. Restul este praf în ochii alegătorilor, așa cum se întâmplă de mult timp în democrațiile de fațadă din cadrul UE.

  Tematic

  Planul incredibil pus în mișcare de Iohannis și Bruxelles: stoparea României naționaliste
  Eșecul fondatorilor UE: populiștii sunt pe cale să preia frâiele Europei
  Președintele Parlamentului European, metaforic, despre birocrația comunitară
  Tagurile:
  preluare, naționalist, Discurs, PPE


  Știrile Zilei