05:01 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  365 0 0

  Exercițiile desfăşurate de Armata britanică fac parte dintr-o serie de eforturi în sensul sporirii know-how-ul în domeniul inteligenței artificiale (IA) și al tehnologiilor privind armele robotizate.

  BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik, Doina Crainic. Armata britanică a început o testare fără precedent a roboților pentru câmpul de luptă, comunică guvernul britanic.

  Evenimentul, denumit „Războinicul autonom 2018”, va dura aproximativ patru săptămâni și va testa „limitele tehnologiei și capacităților militare în mediul terestru”.

  ​Vor fi testate o serie de prototipuri de „sisteme robotizate și autonome” (RAS), în simulări pe câmpul de luptă. Acestea vor include vehicule blindate fără pilot, vehicule capabile să fixeze cu precizie robotică ţinte pe distanțe lungi și vehicule autonome de reaprovizionare, care vor face posibilă reducerea pericolului la care sunt expuse trupele în timpul luptelor.

  Aproximativ 200 de soldați participă la exerciții și vor avea însărcinarea de a identifica sistemele care funcționează cel mai eficient.

  „Trupele noastre au acum șansa de a testa o gamă variată de tipuri de roboți în cadrul celui mai amplu exercițiu de acest gen din istoria noastră. Aceste instrumente ar putea revoluționa Forțele Armate, menţinându-le în siguranță și oferindu-le un avantaj important într-o lume din ce în ce mai instabilă”, precizează într-un comunicat ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, potrivit Sputnik International

  ​Noul şef al Statului Major General pentru Armata Britanică, generalul Mark Carleton-Smith, este citat spunând că testarea noilor arme este necesară având în vedere „situaţia geopolitică din ce în ce mai sumbră” în lume.

  „Trăim în vremuri extrem de instabile, iar situaţia în lume nu a fost niciodată mai imprevizibilă”, a adăugat generalul.

  În ciuda situaţiei din sectorul militar britanic, care se confruntă cu un deficit cronic de personal, forțele armate ale Regatului Unit au făcut din IA o piesă de bază a doctrinei lor militare viitoare.

  Totuşi, deşi ţara se străduieşte să ţină pasul cu progresele făcute în tehnologia IA, un raport din aprilie 2018 preciza că deficitul de personal cu care se confruntă Armata Marii Britanii este „cel mai mare din ultimul deceniu”.

  Tematic

  (VIDEO) Dubaiul va fi patrulat de polițiști-roboți
  Rachete hipersonice și roboți: Rusia este pregătită să impună supremația navală
  Expert american:Rusia a început să depășească SUA în domeniul roboților militari
  Apocalipsa, după un renumit fizician: roboții ar putea distruge omenirea (VIDEO)
  Tagurile:
  Testare, Roboți, ostași, Marea Britanie

  Știrile Zilei