19:20 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Întâlnirea lui Vladimir Putin și Sebastian Kurz. 18 august 2018

  Kurz a explicat care vor fi relațiile cu Rusia după scandalul legat de spionaj

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21920

  Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a explicat care va fi natura relațiilor cu Rusia după scandalul legat de presupusul spionajul în favoarea Moscovei.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat că Viena își propune să construiască un dialog cu Rusia.

  “Avem contacte bune cu Rusia, (...) acest lucru nu se va schimba în viitor. Însă atunci când avem suspiciuni de spionaj, vom critica și preveni întotdeauna astfel de lucruri”, a specificat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

  În noaptea de 10 noiembrie, în Austria a fost reținut un colonel în retragere al Forțelor Armate austriece, care este suspectat de spionaj în favoarea Rusiei. În cazul în care va fi găsit vinovat de divulgarea secretelor de stat, acesta riscă o condamnare de până la zece ani de închisoare.

  Kurz a cerut Moscovei “informații transparente” și a declarat că Viena va discuta situația creată cu partenerii săi europeni. Ministrul Afacerilor Externe al Austriei, Karin Kneissl, și-a anunlat vizita oficială în Rusia.

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a exprimat protestul ambasadorului Austriei la Moscova. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, la rândul lui, a subliniat inacceptabilitatea „practicii înaintării unor acuzații neprobate”.

  Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a îndemnat să nu fie dramatizată această situație și a declarat că incidentul nu va afecta relațiile dintre cele două țări.

  Tematic

  Orban și Kurz vor discuta la Viena despre viitorul UE
  Gazprom și OMV au semnat un contract după negocierile între Putin și Kurz
  Kurz l-a telefonat pe Lavrov. Ce pregătesc Moscova și Viena
  Președintele Austriei: sancțiunile UE impuse Rusiei dezavantajează ambele părți
  Austria: Norber Hofer vrea o alianță cu Rusia și atacă politica lui Merkel
  Ziarul Welt: Austria pledează pentru anularea sancțiunilor împotriva Rusiei
  Europa trebuie să-și schimbe atitudinea față de Rusia – șeful diplomației austriece
  Tagurile:
  Rusia, Spionaj, Austria, Sebastian Kurz


  Știrile Zilei