06:52 05 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14920

  Liderii celor două țări au convenit asupra activizării negocierilor pentru rezolvarea diferendului teritorial și încheierea unui acord de pace.

  BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și prim-ministrul Japoniei, Shinzō Abe, au fost de acord că părțile trebuie să se sprijine pe declarația din anul 1956, anunță agenția RIA Novosti, cu referință la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

  "Putin și Abe au convenit în cadrul discuțiilor purtate că Rusia și Japonia vor activiza procesul de negocieri în problema acordului de pace având ca bază declarația sovieto-japoneză din 1956", a spus el.

  În urma negocierilor purtate cu Putin la Singapore, în cadrul Summitului ASEAN, Abe și-a exprimat speranța că Japonia și Rusia vor rezolva problemele teritoriale și vor încheia un acord de pace în baza încrederii între cei doi lideri.

  „În baza relațiilor de încredere (cu președintele Vladimir Putin, n.r.) vom soluționa problema teritorială și vom încheia un acord de pace”, a spus el.

  Premierul Shinzō Abe a mai anunțat că va efectua o vizită oficială în Rusia la începutul anului 2019. Apoi cei doi lideri se vor vedea în cadrul Summitului G20 la Tokyo.

  Tematic

  Japonia și Rusia: 61 de ani de armistițiu, pe când o împăcare istorică?
  Miniștrii de externe, al Japoniei și al Rusiei, au discutat ”amestecul Moscovei”
  Abe, la Adunarea Generală ONU: Japonia, Rusia trebuie să rezolve problema teritorială
  Tagurile:
  Negocieri, Shinzō Abe, Vladimir Putin, Rusia, Japonia


  Știrile Zilei