11:11 09 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.27
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21630

  Părțile vor examina perspectivele dialogului reciproc, dar și alte subiecte de interes comun. Situația din jurul Republicii Moldova este și ea pe agendă.

  BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik. Delegația rusă la consultările cu Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) la Bruxelles urmează să discute viitorul relațiilor între Rusia și UE, precum și problemele actuale legate de situația din spațiul post-sovietic, inclusiv Ucraina, a declarat jurnaliștilor viceministrul rus al Afacerilor Externe, Grigoryi Karasin, în ajunul întrevederii.

  Joi, la Bruxelles a demarat o întrevedere în cadrul consultărilor periodice între Rusia și UE pe subiectul spațiului CSI. Din partea UE la negocieri va participa secretarul general al SEAE, Helga Schmid.

  “Noi, în primul rând, privim spre viitorul relațiilor noastre, vrem să discutăm despre posibilitatea implementării conceptului “integrarea integrărilor”, avem Uniunea Economică Eurasiatică, iar aici e Uniunea Europeană – acestea au fost create pentru a interacționa”, a spus Karasin, citat de RIA Novosti.

  “În afară de aceasta, vom discuta și problemele politice curente legate de situația din spațiul post-sovietic, în ceea ce privește Caucazul de Sud, Ucraina, Moldova și Asia Centrală. Avem multe de discutat și vom reuși să cuprindem tot”, a adăugat el.

  Tematic

  Moscova vrea crearea unei zone economice unice între Rusia şi UE
  UE își va spori securitatea pe termen lung doar în cooperare cu Rusia - Juncker
  Sistemul energetic din UE se va prăbuşi dacă sancțiunile vizează gazele rusești
  Ungaria: UE își ascunde relațiile strânse cu Rusia
  Parlamentul britanic: După Brexit, UE nu va mai susţine sancţiunile împotriva Rusiei
  Merkel admite că UE nu poate trăi fără gaze rusești, insistă la diversificare, totuși
  Tagurile:
  Moldova, consultări, Uniunea Europeană, Rusia


  Știrile Zilei