02:05 24 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Caravana migranților din Honduras se îndreaptă spre SUA

  Un martor ocular, despre situația de la frontiera Mexic-SUA

  © Sputnik / Хесус Альварадо
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (77)
  269 0 0

  Un martor ocular, care locuiește în apropierea frontierei mexicano-americană a povestit care este situația în zonă în legătură cu mișcarea caravanelor de refugiați spre SUA.

  BUCUREȘTI, 16 nov – Sputnik. După ce imigranții din America Centrală au ajuns la frontiera Mexicului și SUA, în regiunea Tijuana, au apărut informații despre primele ciocniri cu localnicii, revoltați de instalarea taberelor refugiaților pe plaja din Tijuana. Corespondentul RIA Novosti a discutat cu un rus care locuiește în regiunea Playas de Tijuana, care a comunicat că imigranții au dispărut după primele ciocniri.

  “Într-adevăr, miercuri, migranții se aflau în Playas, acolo unde a izbucnit un conflict cu localnicii. Migranții au aruncat în direcția lor cu sticle, pietre, a intervenit poliția, însă nimeni nu a fost rănit, chiar dacă au fost sparte geamurile câtorva automobile. În urma acestui incident, migranții au fost transportați într-un azil, iată de ce nu mai sunt acolo”, a declarat Serghei Izvekov, care locuiește în Tijuana.

  Judecând după ceea ce a văzut Izvekov, joi, în regiunea frontierei situația a fost una calmă.

  „Locuiesc în apropierea plajei. Joi am trecut cu mașina de-a lungul zonei de lângă frontieră – nu am văzut niciun imigrant”, a spus rusul

  În regiunea frontierei, unde dimineața refugiații se uraseră pe gardul care desparte Mexicul de SUA, acum se află mai multe persoane curioase și jurnaliștii diverselor instituții de presă.

  “Se crează impresia că toți așteaptă ceva, însă nu se simte nicio agresiune”, a menționat Izvekov.

  Urcarea pe gard este periculoasă, cel puțin, pentru hainele celui ce urcă. Cu mult până la incidentul de dimineață, când zeci de refugiați din Honduras, dintre care unii săreau pe teritoriul SUA, iar apoi erau întorși, din partea americană a fost instalate inele din sârmă ghimpată.

  “După gard, pe teritoriu american au instalat un gard suplimentar din sârmă ghimpată”, a spus Izvekov.

  Drumul de-a lungul țărmului este blocal la 50 de metri de la zidul de graniță.

  “M-am oprit acolo, am parcat și am trecut liber înaintate, alături de alți sute de persoane curioase”, a povestit Izvekov.

  Potrivit lui, la frontiera din partea mexicană este destul de mulți polițiști și militari, însă nu se știe dacă vor fi mobilizate și anumite forțe speciale.

  “Cel puțin, nu am văzut acolo trupe speciale și nici tancuri”, a menționat rusul.

  Pe partea americană se află militari și câțiva gură-cască.

  “Se crează impresia că unicul sentiment care domină pe ambele părți ale frontierei este curiozitatea. Nu se simte vreo tensiune sau agresiune”, a subliniat el.

  Тема:
  Criza refugiaților (77)

  Tematic

  Trump: Zidul de la frontiera cu Mexicul ne-a costat deja...
  Trump trimite 15 mii de militari la frontieră: nimeni nu va intra în țară!
  Presat de ”proletariatul” de imigranți, Trump a trecut linia roșie a naționalismului
  Tagurile:
  Frontiera, Criza refugiaților, Criza imigranților, SUA, Honduras
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei