00:05 11 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.20
 • RUB0.26
 • RON4.21
 • UAH0.62
  This 2013 photo provided by the Argentina Navy shows an ARA San Juan, a German-built diesel-electric vessel, near Buenos Aires, Argentina.

  Submarinul argentinian San Juan - localizat în Atlantic, la un an după dispariția sa

  © AP Photo / Courtesy of Argentine Navy
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  87230

  Submarinul argentinian San Juan a dispărut cu un an în urmă, cu 44 de membri ai echipajului la bord, a fost descoperit pe 16 noiembrie în largul Atlanticului, a declarat marina țării.

  BUCUREŞTI, 17 nov - Sputnik. Epava submarinului argentinian San Juan, a dispărut la 15 noiembrie 2017 cu 44 de membri ai echipajului, a fost descoperită vineri în Atlantic, a anunțat Marina într-o declarație.

  "Ministerul Apărării și Marina Națională argentiniană informează că investigarea punctului 24 de către (nava însărcinată cu cercetarea) Ocean Infinity, la 800 de metri adâncime, a permis poziționarea pozitivă a ARA San Juan", potrivit anunțului postat pe Twitter.

  Circumstanțele în care ARA San Juan s-au scufundat rămân misterioase. O explozie în mare a fost înregistrată pe calea submarinului în ziua dispariției. Experții cred că o explozie de baterii a trimis submersibilul în jos.

  San Juan s-a scufundat în Atlantic, între Ushuaia, în sudul extrem al Argentinei și portul său de origine, Mar del Plata, la 400 de kilometri sud de Buenos Aires.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei