11:05 23 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63

  O nouă reuniune privind Siria va avea loc la Astana în perioada 28-29 noiembrie

  © Sputnik / Болат Шайхинов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7210

  O nouă reuniune privind soluționarea situației de criză din Siria va avea loc la Astana în perioada 28-29 noiembrie, a declarat luni ministrul kazah de Externe, Kairat Abdrakhmanov.

  BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik. "Garanții procesului Astana - Rusia, Turcia și Iran - au convenit să organizeze următoarea, cea de-a 11-a întâlnire internațională la nivel înalt privind Siria, ca parte a procesului de la Astana, în perioada 28-29 noiembrie", a declarat Abdrakhmanov reporterilor.

  "Națiunile Unite și Iordania sunt invitate la această întâlnire ca observatori", a adăugat ministrul.

  Capitala Kazahstanului, Astana, a găzduit mai multe runde de discuții asupra reglementării siriene, ultima s-a ținut la Soci. În cadrul celei mai recente întâlniri, Rusia, Iranul și Turcia - cele trei state garant ale încetării focului în Siriei - au convenit să înființeze un grup de lucru pentru eliberarea deținuților și au adoptat o declarație privind liberalizarea ajutoarelor umanitare.

  Siria a fost cuprinsă într-un război civil din 2011, cu facțiuni de opoziție și grupuri teroriste care luptă împotriva armatei siriene și a altor forțe guvernamentale pentru a răsturna guvernul președintelui Bashar Assad. Comunitatea internațională a întreprins o serie de măsuri care vizează soluționarea crizei, inclusiv organizarea negocierilor de pace în Geneva și Astana.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei