16:21 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  268 0 0

  Premierul britanic Theresa May a declarat anterior că următoarea săptămână de negocieri va fi „intensă”, pe măsură ce Londra finalizează detaliile procedurii de ieşire din Uniunea Europeană.

  BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik, Doina Crainic. Secretarul de stat pentru Irlanda de Nord, Karen Bradley, a declarat luni că respingerea acordului recent negociat de Parlamentul britanic cu UE ar putea duce la o ieșire haotică din bloc, fără reguli de joc prestabilite.

  „Să nu ne iluzionăm, faptul de a nu accepta acest acord nu este o alegere bună. Va fi o ieșire dezordonată, potențial foarte haotică din Uniunea Europeană pentru Regatul Unit și cred cu tărie că politicienii din întregul Regat Unit trebuie să pună interesul național pe primul loc”, a declarat Karen Bradley, citată de Sputnik International.

  Declarația vine pe fondul criticării aspre a proiectului de acord, negociat de guvernul Theresa May. După anunțarea acordului, ministrul pentru Brexit, Dominic Raab, a demisionat din cabinet, susținând că acordul este „profund eronat”.

  Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a declarat că opoziția ar vota împotriva acordului, adăugând totuși că nu vor avea suficiente voturi pentru a-l opri.

  Regatul Unit a votat să părăsească Uniunea Europeană într-un referendum organizat în iunie 2016, ieşire programată să aibă loc la sfârșitul lunii martie 2019, în ciuda unui număr de probleme care au împiedicat negocierile, în special legate de graniţa irlandeză și  de relațiile economice post-Brexit dintre Marea Britanie şi țările UE.

  Tematic

  Brexit: Guvernul May ar putea să cadă cu votul conservatorilor. Alegeri anticipate?
  BREXIT: premierul britanic, Theresa May: Este o înțelegere corectă în interesul național
  MAE, despre acordul privind Brexit: Iată ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie
  Tagurile:
  Consecințe, respingere, Acord, Brexit

  Știrile Zilei