05:03 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu

  Alegerile parlamentare se amână, Netaniahu a reușit să-și salveze coaliția

  © AP Photo / Tsafrir Abayov, Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  50 0 0

  Premierul israelian, Beniamin Netaniahu, a anunțat că țara a reușit să evite alegerile parlamentare anticipate, depășind criza politică declanșată de ieșirea fostului ministru al Apărării, Avigdor Liberman, din coaliția de guvernare.

  BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Prim-ministrul Israelului, Beniamin Netanyahu a anunțat că a reușit să salveze coaliția de guvernare, evitând declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

  “Sunt bucuros că eforturile mele au dat roade. Mai avem un an până la alegeri”, a spus el în cadrul ședinței fracțiunii parlamentare a partidului Likud.

  Reamintim că pe 16 noiembrie a avut loc o întrevedere între prim-ministrul Israelului, liderul partidului “Likud”, Benjamin Netanyahu, și ministrul Educației, liderul partidului „Vatra evreiască - Habait Hayehudi”, Naftali Bennett. Părțile anunțaseră că nu au reușit să ajungă la un acord care ar permite păstrarea coaliției de guvernare.

  În aceste condiții, devenise tot mai posibilă dizolvarea parlamentului și organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

  Criza a fost provocată de liderului partidului “Casa Noastră Israelul”, Avigdor Liberman, care și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării și ieșirea din coaliția de guvernare.

  Liberman era nemulțumit de decizia guvernului de încheiere a un armistițiu cu insurgenții din Fâșia Gaza.

  Tematic

  Moscova, despre întâlnirea israeliano-palestiniană la vârf și despre cine o tergiversează
  Avioanele de luptă israeliene - atac asupra ţintelor din Fâşia Gaza
  Ministrul Apărării din Israel și-a anunțat demisia
  Alegeri anticipate în Israel, după spargerea coaliției de guvernământ


  Știrile Zilei