15:34 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Boeing RC-135V

  Un avion al SUA a intrat în zona Mării Negre

  CC BY-SA 2.0 / Alan Wilson / Boeing RC-135V
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația din strâmtoarea Kerci: incidentul dintre Ucraina și Rusia (28)
  92611

  Un avion american de recunoaștere a intrat în zona Mării Negre, în contextul tensiunilor între Rusia și Ucraina.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Un avion de recunoaștere radioelectronică a forțelor aeriene ale SUA, Boeing RC-135V, a decolat de la baza aeriană Souda Bay de pe insula Creta, Grecia, îndreptându-se spre bazinul Mării Negre, în contextul tensiunilor între Moscova și Kiev în urma incidentului din Marea Neagră, anunță "Ukrainsky militarny portal".

  "Avionul de recunoanștere al SUA a intrat în zona Mării Negre. La 7:50 avionul de recunoaștere radioelectronică al SUA Boeing RC-135V, cu nume de apel BASTE41, a decolat de la baza aeriană Souda Bay de pe insula Creta, Grecia, și s-a îndreptat spre bazinul Mării Negre", se spune în anunț. La ora 8:30, notează portalul, avionul se afla în spațiul aerian al Bulgariei și se îndrepta spre țărmul Crimeei.

  Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko
  Пресс-служба президента Украины

  Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

  Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că introducerea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

  Тема:
  Situația din strâmtoarea Kerci: incidentul dintre Ucraina și Rusia (28)

  Tematic

  Ucraina, stare de război - anunţ de ultimă oră
  Tagurile:
  Marea Neagră, Rusia, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei