11:11 23 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Trei nave reținute ale flotei ucrainene

  Motivul din spatele provocărilor Kievului în Kerci: amânarea alegerilor

  © Sputnik / Алексей Мальгавко
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37250

  Acțiunile provocatoare ale Ucrainei în strâmtoarea Kerci au drept scop amânarea alegerilor prezidențiale, consideră expertul Eduard Popov.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Situația din strâmtoarea Kerci a fost provocată artificial și corespunde intereselor președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, care vrea să amâne alegerile prezidențiale, a declarat RIA Novosti directorul centrului pentru cooperare informațională și civică “Europa”, expertul în probleme ucrainene, Eduard Popov.

  Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko
  Пресс-служба президента Украины

  "Conflictul din marea Azov a fost creat de la zero, e un conflict artificial. Ucraina a agravat în mod deliberat situația pentru a amâna alegerile pe o perioadă nedeterminată", a spus analistul. Acesta a precizat că popularitatea lui Poroșenko acum este foarte scăzută, prin urmare el încearcă să provoace Rusia la o intervenție armată pe teritoriul Ucrainei.

  În opinia expertului, acest lucru i-ar permite Kievului să pună sub un moratoriu temporar organizarea alegerilor, prezentând, în dialogul cu Occidentul, Rusia în calitate de agresor. Totuși, occidentalii înțeleg foarte bine situația reală, a adăugat el.

  “Dacă Rada Supremă va aproba introducerea stării de război, Poroșenko va tensiona situația nu doar în Azov, dar și în Donbas... Va funcționa efectul casei din cărți de joc de-a lungul frontierei de Est a Ucrainei”, a menționat Popov.

  Alegerile prezidențiale din Ucraina urmează să aibă loc pe 31 martie 2019. Campania electorală va începe la sfârșitul lunii decembrie.

  Tematic

  Trei nave militare ucrainene au intrat în spațiul maritim al Rusiei
  Rusia reacționează la incidentul cu navele militare ucrainene, Kievul trimite întăriri
  Armata Ucrainei și serviciul de securitate - capacitate completă de luptă
  Ucraina, stare de război - anunţ de ultimă oră
  Tagurile:
  conflict, Kerci, Rusia, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei