11:01 26 Aprilie 2019
În direct
 • EUR19.92
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.19
 • UAH0.67
  Incidentul naval din zona Strâmtorii Kerci

  Provocarea din Strâmtoarea Kerci, coordonată de doi ofițeri SBU

  Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Situația din strâmtoarea Kerci: incidentul dintre Ucraina și Rusia (28)
  72061

  Acțiunile întreprinse de navele militare ucrainene au fost regizate de doi colaboratori ai securității, iar unul dintre marinarii reținuți a recunoscut că incidentul a fost orchestrat din culise.

  BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Provocarea forțelor navale ale Ucrainei în Marea Neagră a fost coordonată de doi colaboratori ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), care se aflau pe navele ucrainene, forțarea frontierei fiind efectuată la indicația autorităților de la Kiev, anunță serviciul de presă al FSB.

  “Provocarea a fost coordonată de doi colaboratori ai SBU, care se aflau pe navele ucrainene”, se spune în comunicatul instituției.

  Potrivit serviciului de presă al FSB, navele militare ucrainene au pătruns în apele teritoriale ale Rusiei la indicația directă a autorităților de la Kiev. Potrivit informațiilor FSB, navele militare ucrainene au pătruns în apele teritoriale ale Rusiei încălcând linia de delimitare existentă până la reunirea Crimeei cu Rusia.

  Unul din marinarii ucraineni, căpitanul de rangul trei, Vladimir Lesovoi, reținut în strâmtoarea Kerci pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, a recunoscut în cadrul unui interogatoriu organizarea unei provocări premeditate.

  “Somațiile făcute prin intermediul stației radio VHF (a grănicerilor ruși) au fost ignorate intenționat. La bord se aflau arme de calibru mic și mitraliere cu muniții. Conștientizam că acțiunea are un caracter provocator”, a declarat Lesovoi.

  Comandantul diviziei de nave de aprovizionare a bazei militare “Yug” a Forțelor Navale ale Ucrainei (unitatea militară A-1728), Vladimir Lesovoi, a adăugat că executa ordinul primit și urma să transfere navele din Odesa la Mariupol.

  Тема:
  Situația din strâmtoarea Kerci: incidentul dintre Ucraina și Rusia (28)

  Tematic

  Armata Ucrainei și serviciul de securitate - capacitate completă de luptă
  Momentul reținerii navelor ucrainene în Kerci
  Momentul tamponării navei ucrainene în strâmtoarea Kerci. VIDEO
  Tagurile:
  conflict, incident, Kerci, Rusia, Ucraina
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei