07:37 20 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.33
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.07
 • UAH0.63
  Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during an Iftar, the evening meal breaking the Ramadan fast, at his palace in Ankara, Turkey, Saturday, May 19, 2018

  Erdogan: ISIS a fost creat pentru a speria lumea

  © AP Photo / Presidential Press Service/Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (390)
  31310

  Președintele Turciei afirmă că ISIS a fost creat pentru a înfricoșa lumea, iar cei care se declară oponenți ai acestei grupări nu au purtat nicio luptă împotriva ei.

  BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. Liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, consideră că gruparea teroristă Statul Islamic este un proiect creat cu scopul înfricoșării lumii, adăugând că distrugerea acesteia a devenit posibilă doar datorită Turciei.

  “Doar odată cu venirea Turciei pe câmpul de luptă a devenit clar ce fel de proiect este ISIS, care a fost cultivat pentru înfricoșarea lumii. Am destrămat această organizație, iar cei care se declară oponenți ai ISIS nu au purtat nicio luptă cu ei. În Siria, nu mai există ISIS, există doar mici grupări care se maschează drept ISIS. Dacă vom coopera, atunci în decursul câtorva luni vom putea lichida aceste rămășițe”, a declarat Erdogan într-un discurs rostit în fața fracțiunii parlamentare a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării.

  Potrivit lui, unica țintă a unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, susținuți de SUA în lupta împotriva ISIS, este Turcia.

  Conflictul militar din Siria continuă din anul 2011. La sfârșitul anului 2017, Rusia a anunțat că a învins ISIS din Siria și Irak. În unele regiuni ale Siriei continuă operațiunile împotriva teroriștilor. În prezent, cea mai mare prioritate reprezintă reglementarea politică a crizei din această țară, reconstrucția țării, precum și readucerea refugiaților.

  Тема:
  Războiul din Siria (390)

  Tematic

  Erdogan: vom elimina amenințarea la adresa Turciei
  Putin, Erdogan, Merkel și Macron, în discuţii privind Siria la Istanbul (VIDEO)
  Conferinţă de presă a lui Macron, Merkel, Putin şi Erdogan la Istanbul
  Erdogan anunță o operațiune militară de amploare împotriva kurzilor din Siria
  Putin și Erdogan – prezenți la lansarea segmentului maritim al Turkish Stream
  Erdogan îl acuză pe Soros că-şi folosește bogățiile pentru a "diviza şi distruge națiuni"
  Tagurile:
  Siria, Statul Islamic, ISIS, Recep Tayyip Erdogan
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei