01:03 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  European Parliament

  Declarație din Italia: alegerile europarlamentare vor fi un adevărat cutremur

  © AFP 2019 / SEBASTIEN BOZON
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)
  16010

  Alegerile europarlamentare vor reprezenta un adevărat cutremur pentru că în Europa există forte puternice care se opun sancțiunilor antirusești, afirmă reprezentantul partidului italian “Liga”, Gianmarco Senna.

  BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Alegerile în Parlamentul European vor deveni un adevărat “cutremur” pentru Europa, unde există forțe serioase care se opun sancțiunilor antirusești, a declarat membrul partidului italian Liga, președintele Uniunii Industriașilor și Antrenprenorilor regiunii Lombardia, Gianmarco Senna, potrivit RIA Novosti.

  Întrevederea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte
  © Sputnik / Сергей Гунеев

  Alegerile europerlamentare vor avea loc în mai 2019. Partidul italian Liga, care face parte din coaliția de guvernare și partidul Adunarea Națională din Franța intenționează să creeze o alianță pentru viitorul scrutin.

  “Sunt convins, alegerile pentru Parlamentul European vor deveni un adevărat cutremur pentru vechea și draga noastră Europa. Acolo există forțe serioase care se opun sancțiunilor inutile împotriva Rusiei. Astfel de oameni sunt tot mai mulți în Europa”, a spus Senna la întrevederea cu președintele comisiei prezidiului consiliului general al partidului Rusia Unită pentru relații externe în cadrul comitetului executiv, Andrei Klimov.

  El a menționat că cel mai mult au avut de suferit de pe urma embargoul rusesc regiurnea nordică Lombardia.

  “Exportul și importul și tot ce a început să lipsească a lovit dur anume asupra regiunii Lombardia. Îndeosebi, e vorba de agricultură, industria alimentară. Pe lângă bani, au fost pierdute și locurile de muncă. Unii industriași și-au mutat producția în Rusia. Suntem gata să sprijinim acest proces, pentru că există o cerere pe asta... Vrem să recucerim teritoriul pe care l-am pierdut”, a adăugat Senna.

  Pe 6 august 2014, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care interzice importul în Rusia a unor categorii de produse agricole, materie primă, produse alimentare din statele care au instituit sancțiuni împotriva Rusiei: SUA, statele UE, Canada, Australia și Norvegia. Astfel, în lista interdicțiilor au fost incluse carnea, mezelurile, peștepe și produsele de mare, legumele, fructele și produsele lactate. Rusia își prelungește embargo drept răspuns la prelungirea sancțiunilor antirusești de către statele occidentale.

  Тема:
  Rezultate exit poll: alegeri europarlamentare 2019 în România (120)

  Tematic

  Exemplul Salvini – sfidează UE: ”Poziția rămâne neschimbată, în ciuda Comisiei Europene!”
  Război între Salvini și comisarii UE. În joc este viitorul Europei!
  Matteo Salvini, acțiune personală care uimește întreaga lume! Lovitură dată Mafiei!
  Tagurile:
  cutremur, alegerile europarlamentare, 2019, Parlamentul European, sancțiuni, Rusia, Italia


  Știrile Zilei