12:26 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul G20 din Argentina (28)
  19321

  Anterior, s-a anunţat că avionul cancelarului german Angela Merkel a efectuat o aterizare de urgență la Köln pe drumul către summitul G20 de la Buenos Aires.

  BUCUREŞTI, 30 nov - Sputnik. Cancelarul german, Angela Merkel, a cărei avion a făcut o aterizare de urgență pe drumul către Buenos Aires, va pierde prima zi a summitului G20, potrivit portalului de știri argentinian Infobae, citat de RIA Novosti.

  "Angela Merkel amână călătoria în Argentina și va pierde prima zi a summitului G20, în cadrul căreia a planificat o întâlnire bilaterală cu (președintele Argentinei) Mauricio Macri", notează portalul.

  Conform publicației Focus, Merkel va merge în capitala Argentinei în dimineața zilei de vineri. Ea va petrece noaptea într-un hotel din Köln, iar dimineața cancelarul, ministrul finanțelor Olaf Scholz și alți membri ai delegației vor călători la Madrid, de unde vor zbura spre Buenos Aires cu un zbor regulat.

  Aterizare forțată la Köln

  Anterior, agenția dpa a raportat că avionul cancelarului german Angela Merkel a efectuat o aterizare de urgență la Köln pe drumul către summitul G20 de la Buenos Aires.

  "Din cauza disfuncționalității tehnice a Airbus-ului "Konrad Adenauer" al cancelarului, Angela Merkel a fost nevoită să-şi întrerupă zborul de la Berlin spre summitul G20, joi seara", a anunţat agenția.

  Potrivit dpa, la aproximativ o oră după decolare, aeronava a făcut cale întoarsă fiind deasupra Olandei și a aterizat la Köln, unde cancelarul urma să se transfere la un avion de rezervă.

  Summitul G20 din Argentina

  Summitul G20 de la Buenos Aires, cu participarea liderilor mondiali, este programat pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Subiectele summitului, anunţate de Argentina, ţară care prezidează grupul, sunt comerțul, economia digitală, schimbările climatice, dezvoltarea durabilă, egalitatea de gen.

  Se aștepta ca Merkel să aibă, în marja summitului, o serie de întâlniri bilaterale, inclusiv negocieri cu președintele rus Vladimir Putin.

  Тема:
  Summitul G20 din Argentina (28)
  Tagurile:
  summit, Avion, G20, Angela Merkel

  Știrile Zilei