10:11 18 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.41
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Avionul cancelarului german Angela Merkel

  Aterizarea forțată a avionului Angelei Merkel: autobuz spre Bonn și „implicare criminală”

  © REUTERS / Thilo Schmuelgen
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul G20 din Argentina (28)
  92361

  Angela Merkel a planificat mai multe întâlniri cu liderii mondiali, inclusiv președinții Rusiei, Statelor Unite, Chinei și Indiei. Nu a ajuns prea departe în călătoria sa în Argentina, întrucât avionul său de joi spre Buenos Aires a făcut cale întoarsă la o oră după decolare.

  BUCUREȘTI, 30 nov - Sputnik. Cancelarul german, Angela Merkel, va fi participantul venit cu întârziere la summit G20, după ce avionul guvernamental „Konrad Adenauer” a întâmpinat joi probleme tehnice, în timp ce oficialul german zbura spre Argentina.

  Potrivit revistei Der Spiegel, citată de sputniknews.com, funcționarea defectuoasă a fost mai gravă decât s-a anticipat inițial: întregul sistem de comunicații s-a defectat când avionul zbura deasupra Olandei, forțând echipajul să anuleze zborul la doar o oră după decolare.

  Piloții au trebuit să utilizeze un telefon prin satelit pentru a contacta centrul de control al traficului și pentru a efectua o aterizare de urgență în Köln.

  Der Spiegel afirmă că situația era "atât de periculoasă", încât ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a fost imediat informată despre aceasta. Se spune că a încercat ore întregi să organizeze un zbor alternativ pentru Angela Merkel. Cancelarul, care a numit incidentul "o defecțiune gravă", a călătorit cu autobuzul spre Bonn, unde a petrecut noaptea într-un hotel. A zburat la Madrid în dimineața de vineri și se așteaptă să zboare spre Buenos Aires mai târziu în cursul zilei cu o cursă regulată de pasageri.

  Guvernul federal suspectează că defecțiunea electronică a avionului guvernamental al lui Merkel ar putea avea în spate o „implicare criminală”, potrivit cotidianului Rheinische Post.

  Тема:
  Summitul G20 din Argentina (28)
  Tagurile:
  Argentina, zbor, G20, Angela Merkel
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei