16:18 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  G20

  Au început lucrările summitului G20

  РИА Новости
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Summitul G20 din Argentina (28)
  23541

  La Buenos Aires, Argentina, a fost dat startul summitului G20, care reunește cele mai importante economii ale lumii.

  BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Summitul G20 și-a început lucrările la Buenos Aires cu o ședință de lucru a șefilor state care reprezintă cele mai puternice economii ai lumii, transmite RIA Novosti.

  Evenimentul internațional a fost deschis de președintele Argentinei, Mauricio Macri, care prezidează grupul. Reuniunea are loc sub genericul “un viitor onest și durabil”.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Никольский

  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ratat prima zi a summitului G20. În timpul zborului spre Buenos Aires, avionul acesteia a fost nevoit să aterizeze de urgență la Koln din cauza unor defecțiuni tehnice. Serviciul de presă al guvernului german a anunțat că Merkel va sosi în Argentina abia în seara de vineri.

  Întrevederile cancelarului german cu președintele SUA, Donald Trump și președintele Chinei, Xi Jinping, în cadrul summitului G20 au fost anulate. În afară de aceasta, liderul american și-a anulat întâlnirea cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  Subiectele centrale al summitului în acest an vor deveni comerțul, economia digitală, schimbările climatice, dezvoltarea durabilă și egalitatea de gen.

  Pentru prima data în istoria G20, marea intrigă rămâne convenirea asupra textului declarației finale.

  Divergențele comerciale între SUA și China pun sub semnul întrebării succesul summitului din Argentina.

  G20 reprezintă unul din cele ma importante forumuri pentru discuții legate de problemele cooperării globale economice și financiare. G20 reunește cele mai importante economii, dezvoltate și în curs de dezvoltare din lume, cărora le revine peste 85 la sută din PIB-ul global. În 2013 președinția în G20 a fost exercitată de Rusia, fiind succedată în 2014 de Australia. În 2015 această funcție i-a revenit Turciei. În 2016 G20 a fost prezidat de China, în 2017 – de Germania, iar în acest an de Argentina.

  Тема:
  Summitul G20 din Argentina (28)

  Tematic

  Diplomat UE: Summitul G20 din Argentina, cel mai controversat din istorie
  Vladimir Putin a sosit la summitul G20 din Argentina
  Putin a venit la întâlnirea șefilor delegațiilor G20 - VIDEO
  Tagurile:
  Angela Merkel, Vladimir Putin, summit, Buenos Aires, Argentina, G20
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei