04:17 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Emmanuel Macron și Vladimir Putin au discutat în cadrul summitului G20

  Putin a discutat cu Macron în cadrul summitului G20

  © Sputnik / Владимир Астапкович
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13120

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în cadrul summitului G20 de la Buenos Aires, Argentina.

  BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Președinții Rusiei și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, au discutat în marja summitului G20 de la Buenos Aires, anunță site-ul oficial al Kremlinului.

  Liderul francez a menționat că este bucuros că a avut prilejul să discute cu liderul rus. Potrivit lui Macron, părțile au despre ce discuta și la ce lucra împreună.

  “În special, e vorba de situația din Siria, am văzut că după o întrevedere foarte utilă la Istanbul situația s-a schimbat”, a spus președintele francez.

  Putin și Macron au atins și subiectul incidentului din strâmtoarea Kerci. În afară de aceasta, liderul Franței a adăugat că și-ar dori să discute cu Putin despre îndeplinirea acordurilor de la Minsk, problemele securității cibernetice, precum și nivelul general al arhitecturii securității în Europa.

  La rândul său, Putin l-a salutat călduros pe omologul său francez, amintindu-i de vizita pe care a efectuat-o la Paris pe 11 noiembrie, când președintele Rusiei a participat la evenimentele dedicate celor 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

  De asemenea, șeful statului rus a propus președintelui francez o discuție despre dezvoltarea relațiilor bilaterale.

  “Anul trecut schimbul de mărfuri a crescut cu 16,5 la sută, iar în acest an se observă un ritm similar de creștere”, a subliniat Putin.

  Președintele Rusiei participă la summitul G20 din Argentina. Mai devreme acesta a rostit un discurs în cadrul întrevederii șefilor statelor membre ale BRICS și a avut o conversație cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte.

  Tematic

  Merkel va pierde prima zi a summitului G20 după incidentul cu avionul său
  Diplomat UE: Summitul G20 din Argentina, cel mai controversat din istorie
  Putin a venit la întâlnirea șefilor delegațiilor G20 - VIDEO
  Au început lucrările summitului G20
  Pământul s-a cutremurat la propriu în ajunul summitului G20
  Tagurile:
  Buenos Aires, Argentina, G20, Emmanuel Macron, Vladimir Putin


  Știrile Zilei