18:34 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69

  „Nu m-am așteptat” – un pasager a povestit cum a zburat alături de Merkel

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17121

  Un pasager a povestit cum a zburat alături de cancelarul Angela Merkel, care a fost nevoită să ajungă în Argentina cu o cursă regulată.

  BUCUREȘTI, 1 dec – Sputnik. Unul din pasagerii cursei aeriene Madrid – Buenos Aires, argentinianul Agustín Agüero, și-a împărtășit publicației Bild impresiile după zborul împreună cu Angela Merkel.

  ​Cancelarul german a fost nevoită să plece la summitul G20 din Argentina cu o cursă regulată a companiei Iberia, după ce avionul guvernamental a fost nevoit să cale întoarsă și să aterizeze de urgență la Koln din cauza unor defecțiuni tehnice. Politicianul a ocupat în loc în prima clasă.

  Potrivit lui Agüero, care a stat pe scaun vecin, Merkel s-a comportat ca un pasager obișnuit: zâmbea prietenos, a luat prânzul, apoi a dormit un pic.

  “Era foarte relaxată. A mâncat un iaurt, a citit o carte, apoi a ațipit un pic”, a povestit argentinianul.

  Agüero a menționat că doamna cancelar nu și-a exprimat niciun fel de dorințe speciale. În pofida atitudinii prietenoase a lui Merkel, vecinul nu a avut curajul să intre în vorbă cu ea.

  “Nu m-am așteptat că va arăta ca un om obișnuit”, a subliniat.

  În ajunul urcării la bord, Merkel a pozat cu membrii echipajului. Ea a ajuns la Buenos Aires cu o mare întârziere, motiv pentru care a fost nevoită să contramandeze întâlnirea cu președintele SUA, Donald Trump. În același timp, cancelarul Germaniei a discutat puțin cu liderul rus, Vladimir Putin.

  Tematic

  Semn rău: avionul lui Merkel a fost nevoit să facă cale întoarsă
  Merkel va pierde prima zi a summitului G20 după incidentul cu avionul său
  Aterizarea forțată a avionului Angelei Merkel: autobuz spre Bonn și „implicare criminală”
  Tagurile:
  Angela Merkel


  Știrile Zilei