16:21 12 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.62
 • USD17.22
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Proteste la Paris

  Franţa ar putea introduce Starea de Urgenţă

  © REUTERS / Benoit Tessier
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  113110

  Starea de urgență ar putea fi introdusă în Franța după revoltele care au avut loc în ajun, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Benjamin Grieve.

  BUCUREŞTI, 2 dec - Sputnik. Potrivit lui Grieve, care a vorbit la postul de radio Europe1, "trebuie să ne gândim la măsurile pe care le putem lua". Ca răspuns la o întrebare cu privire la posibilitatea introducerii stării de urgență, el a spus că președintele francez Emmanuel Macron va organiza o întâlnire duminică după-amiază cu premierul țării și câţiva miniștri pentru a discuta posibilele scenarii.

  Protestele de sâmbătă din Paris a "vestellor galbene", care pledează, în special, împotriva creșterii prețurilor la combustibil, au fost însoțite de ciocniri semnificative ale demonstranților cu poliția, distrugeri și incendieri de mașini. A fost raportată arestarea a peste 260 de persoane. După cum a spus ministrul francez de Interne, 110 persoane au fost rănite în timpul mitingului, inclusiv aproximativ 20 de polițiști. Potrivit ministrului francez, o victimă este în terapie intensivă.

  Macron, care a vorbit la o conferință de presă în Argentina, a condamnat sever violența și a subliniat că persoanele responsabile vor fi identificate și aduse în fața justiției.

  Tagurile:
  Stare de urgență, Proteste, Franţa
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei