18:54 25 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.74
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.40
 • UAH0.70
  Sigmar Gabriel

  Kievul a încercat să angajeze Berlinul într-un război - fost șef al diplomației germane

  © Sputnik / Hannibal Hanschke
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  32630

  Într-un interviu acordat televiziunii n-tv, fostul ministru german de Externe Sigmar Gabriel a subliniat, în contextul tensiunilor actuale din Marea Azov, că Ucraina a încercat să angajeze Germania într-un război din regiune, pe care Berlinul nu trebuie să-l permită.

  BUCUREŞTI, 2 dec - Sputnik. Sigmar Gabriel, fostul ministru german de Externe, a comentat situația actuală din Marea Azov, într-un interviu pentru n-tv, scrie Sputnik France.

  "Nu cred că ar trebui să lăsăm Ucraina să ne antreneze într-un război pe care Ucraina a încercat să-l facă", a spus el.

  Totuși, Gabriel a subliniat că "tot ceea ce a făcut partea rusă (în Marea Azov, nota red.) nu a respectat dreptul internațional". "În acest sens, consider că cancelarul german încearcă să încurajeze părțile interesate să-și normalizeze relațiile bilaterale".

  Trei nave ale flotei ucrainene au încălcat în dimineața zilei de 25 noiembrie granița rusă a coastei Mării Negre, în apropiere de strâmtoarea Kerci. Potrivit departamentului FSB din Crimeea, efectuau manevre periculoase și au refuzat să se supună ordinelor de la Garda de Coastă.

  La ora 19:00, ora Moscovei, navele au făcut o nouă încercare de a efectua acțiuni ilegale în apele teritoriale rusești. Garda de coastă rusă a folosit apoi arme pentru a le opri. Trei soldați ucraineni au fost răniți și apoi au primit îngrijiri medicale, viaţa lor nu este în pericol.

  Rusia a calificat incidentul o "provocare" și a deschis o investigație pentru încălcarea frontierei sale. Moscova a cerut țărilor occidentale care sprijină Kievul să influențeze autoritățile ucrainene. Acestea din urmă au decis luni să introducă legea marțială în anumite regiuni ale Ucrainei, de-a lungul graniței cu Rusia și de-a lungul coastelor Mării Negre și Azov, pentru o perioadă de 30 de zile.

  Tagurile:
  Germania, Rusia, Război, Ucraina


  Știrile Zilei