04:00 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Proteste la Paris

  Premierul francez va anunța un moratoriu privind creșterea prețurilor la combustibil

  © REUTERS / Stephane Mahe
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23510

  Edouard Philippe ia în considerare un moratoriu privind creșterea taxei la combustibil, după un val de proteste ale „vestelor galbene“, potrivit unor surse guvernamentale citate de AFP.

  BUCUREȘTI, 4 dec - Sputnik. Prim-ministrul francez, Édouard Philippe, va anunța marți un moratoriu privind majorarea taxei la combustibil, programată pentru 1 ianuarie, în încercarea de a calma fronda "vestelor galbene", informează AFP, citând surse guvernamentale.

  Acest moratoriu de câteva luni, sau "suspendarea" în calificarea sa guvernamentală, trebuie să fie însoțit de alte măsuri de ameliorare, potrivit acestor surse. Șeful guvernului ar trebui să prezinte decizia executivului de luni seara de la ședința prezidată la Palatul Elysee de Emmanuel Macron, în fața deputaților LREM (La Republique En Marche!) la reuniunea grupului parlamentar în cadrul Adunării, marți dimineață, a declarat, de asemenea, o sursă guvernamentală pentru AFP, transmite Sputnik France.

  Guvernul francez a anulat oficial o întâlnire cu protestatarii „vestelor galbene”, programată pentru 4 decembrie, a transmis France24.

  Tagurile:
  carburanți, Prețuri, Guvern, Proteste, Paris


  Știrile Zilei