07:51 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Italian police officers

  Poliția italiană l-a arestat pe "nașul" Mafiei siciliene într-o Operațiune Majoră

  © AFP 2019 / JEAN-CHRISTOPHE MAGNENET
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  537 0 0

  Vicepremierul italian a descris operațiunea drept "una dintre cele mai mari lovituri aplicată mafiei de către stat", iar autoritățile au declarat că vor da informații suplimentare în timp util.

  BUCUREȘTI, 4 dec - Sputnik. Poliția italiană a arestat 46 de suspectați mafioți într-o operațiune la scară largă împotriva mafiei siciliene notorii, a declarat marți vicepremierul italian Luigi Di Maio.

  Poliția nu a publicat încă o listă completă a celor arestați în Palermo, dar a dezvăluit că Settimo Mineo, șeful sindicatului criminal, a fost reținut în timpul raidurilor.

  Bijutierul în vârstă de 80 de ani a fost ales ca noul „naș” al Cosa Nostra la o întrunire la nivel înalt din luna mai.

  În urma operațiunii, viceprim-ministrul Di Maio a salutat arestările și a promis că va pune capăt crimei organizate.

  "Arestările reprezintă unele dintre cele mai mari lovituri pe care statul le-a provocat mafiei: Mineo a fost ales moștenitor al lui Toto Riina [ex-capo di capi] după moartea sa. Nu mai există loc pentru acest tip de gunoi în Italia", a scris Luigi Di Maio într-o postare pe rețelele de socializare.

  În același timp, ministrul de Interne, Matteo Salvini, a felicitat rolul Carabinierilor și "intervenția extraordinară" în raidurile de dimineață.

  Mafia siciliană, cunoscută sub numele de Cosa Nostra, a fost formată în secolul al XIX-lea și continuă să fie implicată în diferite forme de crimă organizată, de la trafic de arme de foc, racket, extorcare și jaf armat.

  Tagurile:
  Sicilia, Cosa Nostra, Italia, mafia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei