19:20 18 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  N-VA

  Pactul pentru migrație a provocat demisii în guvernul Belgiei

  © AFP 2019 / NICOLAS MAETERLINCK / BELGA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25140

  Naționaliștii flamanzi au anunțat că părăsesc coaliția de guvernare și demisionează din guvern din cauza intenției premierului belgian de a semna pactul ONU pentru migrație.

  BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Miniștrii guvernului federal al Belgiei din partea partidului nationalist flamand N-VA (Noul Interes Flamand) și-au anunțat demisia din funcție. Decizia a fost confirmată duminică de ministrul Afacerilor Interne, Jan Jambon.

  “Pot confirma, da, am expediat scrisoarea despre demisie, toți miniștrii din partea formațiuni demisionează”, a declarat el la postul de televiziune RTBF.

  Partidul N-VA deține în cabinetul de miniștri portofoliul ministrului Apărării, ministrului de Interne, precum și cea a secretarului de stat pentru Problemele Migrației.

  După ce partidul flamand a părăsit coaliția de guvernare, guvernul premierului Charles Michel a devenit unul minoritar, ceea ce ar putea provoca alegerile parlamentare anticipate.

  Motivul declanșării crizei guvernamentale a devenit refuzul naționaliștilor flamanzi de a susține pactul ONU pentru migrație, pe care intenționează să-l semneze premierul.

  Tematic

  Marș împotriva colonizării: „Politicienii nu au mandat ... să semneze Pactul”
  Ofiţer SRI: „Semnarea Pactului pentru Migraţie va aduce riscuri imense pentru România”
  Belgia, în prag de criză politică din cauza pactului cu privire la migrație
  Tagurile:
  Pactul pentru Migraţie, Belgia, N-VA


  Știrile Zilei