09:42 24 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.52
 • RUB0.28
 • RON4.15
 • UAH0.68
  In this image from TV, Britain's Prime Minister Theresa May gives a statement to parliament Monday July 9, 2018.

  Ministru britanic: „Nu vrem să mai rămânem în UE”. Ce decizie va lua marți Parlamentul

  © AP Photo / Parliamentary Recording Unit
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (531)
  558 0 0

  Curtea Europeană de Justiție a decis, luni, că Marea Britanie ar putea opri Brexit fără aprobarea statelor membre UE, spunând că "un stat membru este liber să revoce unilateral această notificare".

  BUCUREȘTI, 10 dec - Sputnik. Ministrul Mediului din Marea Britanie, Michael Gove, a declarat că votul asupra acordului Brexit va avea loc marți în Parlament.

  "Alternativele de susținere a acestui acord sunt fie lipsa unui Brexit, o victorie pentru campania Votul Poporului, cât și pentru cei înrăiți pentru rămânerea în UE, care vor să împiedice democrația, sau ar putea avea loc o situație cu circumstanțele foarte inconfortabile de a nu face avea nicio înțelegere", a spus Michael Gove.

  Gove a adăugat că discuțiile despre conducerea Partidului Conservator este o distragere a atenției.

  Regatul Unit își poate revoca în mod unilateral notificarea de retragere din partea Uniunii Europene, a declarat într-un comunicat de presă Curtea de Justiție a UE (CEJ). Hotărârea a fost publicată cu o zi înainte ca Parlamentul Regatului Unit să voteze acordul Brexit convenit de guvernul britanic și de Bruxelles.

  "În hotărârea de astăzi, Curtea de Justiție a hotărât că, atunci când un stat membru a notificat Consiliului European despre intenția sa de a se retrage din Uniunea Europeană, astfel cum a făcut Marea Britanie, acest stat membru este liber să revoce unilateral această notificare. Această posibilitate există în cazul când acord de retragere încheiat între UE și respectivul stat membru nu a intrat încă în vigoare, în cazul în care nu a fost încheiat un astfel de acord, atât timp cât perioada de doi ani de la data notificării intenției de a retragerea din UE și orice extindere posibilă nu a expirat", se arată în comunicat.

  Instanța a adăugat că Regatul Unit ar trebui să decidă asupra anulării „printr-un proces democratic în conformitate cu cerințele constituționale naționale" și să comunice în scris decizia sa Consiliului European.

  Anterior, premierul britanic Theresa May a apărat un proiect de acord Brexit în Camera Comunelor a parlamentului britanic. Acordul s-a confruntat cu critici atât din partea opoziției, cât și din partea partidului de guvernământ, în care mai mulți membri ai cabinetului lui May au demisionat din cauza dezacordurilor cu acordul.

  În timp ce unii parlamentari au cerut un nou referendum Brexit, Theresa May a respins ideea și a invitat parlamentul să aprobe acordul pentru a evita "mai multă divizare" și "o mai mare incertitudine".

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (531)
  Tagurile:
  Brexit


  Știrile Zilei