15:45 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (84)
  27840

  Președintele rus, Vladimir Putin, și cancelarul german, Angela Merkel, au discutat luni, la telefon, recentul incident din strâmtoarea Kerci, precum și situația din jurul Tratatului INF și evoluțiile din Siria, a informat serviciul de presă al Kremlinului.

  BUCUREŞTI, 11 dec - Sputnik. "Liderii au continuat discuția despre situația care a avut loc ca urmare a încălcării frontierei de stat rusești de către navele ucrainene pe 25 noiembrie. Ei și-au exprimat interesul reciproc în prevenirea escaladării tensiunilor în zona Azov-Marea Neagră și în rezolvarea probleme cauzate de acțiunile provocatoare ale autorităților ucrainene", a afirmat serviciul de presă într-o declarație.

  În acelaşi timp, guvernul german a remarcat că subiectul central al discuției a fost recentul incident din Kerci, care a implicat Rusia și Ucraina.

  La 25 noiembrie, trei nave ale marinei ucrainene au încălcat frontiera rusă, au intrat în apele teritoriale ruse închise temporar și au început să se îndrepte spre strâmtoarea Kerci, care serveste drept intrare în Marea Azov. Navele ucrainene și echipajul lor au fost reținute de Rusia după ce nu au răspuns la o cerere legală de oprire.

  În plus, Putin și Merkel s-au referit la subiectul conflictului sirian, subliniind caracterul prioritar al sarcinilor de promovare a dialogului inter-sirian și formării Comitetului constituțional, potrivit comunicatului.

  "Liderii au făcut schimb de opinii cu privire la situația din domeniul securității strategice, în lumina planurilor administrației SUA de a se retrage din Forțele Nucleare Intermediare [Tratatul INF]. Ei au convenit să continue contactele la diferite niveluri", se arată în declarație.

  Serviciul de presă al guvernului german a spus că Merkel și Putin au discutat, de asemenea, tranzitul gazului rusesc prin Ucraina după 2019.

  "Cancelarul german și președintele rus au discutat, de asemenea, despre tranzitul de gaze din Rusia prin Ucraina după 2019, precum și despre situația din Siria, cu accent pe formarea unui comitet constituțional", a afirmat într-o declarație serviciul de presă.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (84)
  Tagurile:
  Discuţie telefonică, Angela Merkel, Vladimir Putin

  Știrile Zilei