07:40 20 Martie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.22
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63
  Asteroidul Bennu

  ”Asteroidul Apocalipsei” își dezvăluie primele mistere

  © Photo: NASA / Goddard / University of Arizona
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  263 0 0

  BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik. Descoperit în 1999, asteroidul Bennu este ținut permanent sub supravegherea oamenilor de știință care consideră că acesta ar fi capabil să provoace sfârșitul civilizației umane. În cazul unui impact cu Pământul, corpul ceresc cu diametru de 490 de metri și greutate de 3,4 miliarde de tone, poate elibera o energie echivalentă cu 1450 megatone de TNT, ceea ce e de trei ori mai mult decât puterea tuturor bombelor nucleare care au fost detonate de pământeni.

  Potrivit estimărilor, Bennu ar avea o șansă din 2700 de a se ciocni de Pământ la 21 septembrie 2185.

  Misiunea spațială a sondei OSIRIS-REx, programată să dureze un an, a și adus primele rezultate, informează NASA.

  ​ S-a dovedit că pe suprafața sunt prezente multe fragmente de rocă și chiar un pisc care ar putea împiedica procedura de prelevare a probelor de sol.

  Aceasta va fi realizată doar atunci când centrul de dirijare a zborului va avea harta completă a corpului ceresc pentru a alege locul descinderii.

  Spectrometrele au stabilit deja că asteroidul are un înveliș din minerale lutoase care conțin multe molecule de H2O. Ceea ce, potrivit oamenilor de știință, demonstrează că apa lichidă sau cel puțin aburii ei au existat, chiar din momentul formării Sistemului Solar, în structura plantei mamă a asteroidul Bennu.

  Probele cu materia primară, care se planifică să fie obținute în 2019, vor di expediate spre Terra într-o capsulă specială prevăzută să aterizeze pa teritoriul SUA în 2023.

  Tematic

  Asteroidul care a ucis dinozaurii are un mezin (VIDEO)
  Asteroidul 2018 DV1: Foarte aproape de Pămănt. VIDEO
  NASA avertizează: un asteroid se apropie de pământ. Șansele unei catastrofe
  Tagurile:
  descoperiri, sondă spațială, Bennu, asteroid
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei