06:51 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Brexit

  Anunţ: Data până la care va fi votat acordul cu privire la Brexit

  CC0 / Pixabay / TheDigitalArtist
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
  630 0 0

  Un purtător de cuvânt al premierului britanic a anunţat data până la care va fi supus votului, în Parlamentul britanic, acordul cu privire la Brexit convenit între guvernul Theresei May şi Uniunea Europeană.

  BUCUREŞTI, 11 dec – Sputnik, Doina Crainic. A doua zi după amânarea votului asupra acordului cu privire la Brexit, un purtător de cuvânt al premierului britanic a anunţat că parlamentarii britanici vor vota acordul înainte de 21 ianuarie 2019, potrivit AFP şi Reuters.

  Premierul Theresa May încearcă să rezolve situaţia dificilă cât mai curând posibil şi urmăreşte să obţină garanţiile de care are nevoie de la liderii europeni înainte de 21 ianuarie, a adăugat purtătorul de cuvânt.

  May a amânat luni votul parlamentar cu privire la Acordul pentru Brexit, cu o zi înainte de a avea loc, din teama unui rezultat negativ.

  „Am purtat dezbateri timp de trei zile și, chiar dacă văd o susținere largă față de mai multe stipulări ale Acordului Brexit, ceea ce a fost decis cu privire la Irlanda de Nord rămâne pentru mulți un obiect de îngrijorare serioasă”, a declarat luni Theresa May, în alocuţionea din Parlament.

  Potrivit premierului, dacă votul ar fi avut loc marți, documentul ar fi fost respins de parlamentari „cu o majoritate semnificativă”.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)

  Tematic

  Brexit, răsturnare de situaţie: Theresa May amână votul Acordului în parlament
  Summit UE în problema Brexit, convocat pe joi de Donald Tusk
  MS Margareta, Custodele Coroanei: „Am vorbit şi despre Brexit. Nu se ştie…”
  Tagurile:
  dată, votare, acord, Brexit


  Știrile Zilei