00:20 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Focuri de armă la Strasbourg

  Bilanțul victimelor atacului de la Strasbourg a fost revizuit

  © REUTERS / VINCENT KESSLER
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9810

  Schimburile de focuri care au avut loc marți seară la Strasbourg au lăsat doi morți și 14 răniți, dintre care șapte sunt în stare gravă, a declarat miercuri prefectura Bas-Rhin.

  BUCUREȘTI, 12 dec - Sputnik. Bilanțul victimelor atacului de pe Piața de Crăciun de la Strasbourg, de marți seara, a fost revizuit miercuri dimineața de către prefectura Bas-Rhin, care raportează acum doi morți, șapte răniți grav și șapte răniți ușor.

  Inițial, primarul orașului Roland Ries a raportat patru morți în cursul nopții, după care, ministrul de Interne, Christophe Castaner, a avansat cifra de trei morți, în cadrul unei conferințe de presă la ora 2:00.

  Procurorul Parisului, Rémy Heitz, a cărui secție antiteroristă efectuează ancheta asupra atacului de la Strasbourg, va organiza o conferință de presă miercuri, la ora 12.00, la Curtea Supremă din Strasbourg.

  Magistratul, care a mers la locul atacului de marți seara, trebuie să facă bilanțul investigațiilor, în timp ce poliția desfășoară acțiuni de căutare a suspectului, un bărbat de 29 de ani, cu fișa S (indicator utilizat de autoritățile de aplicare a legii pentru a semnala o amenințare la adresa securității naționale) pentru radicalizare islamistă și cunoscut pentru chestiuni de încălcare a dreptului comun.

  UPDATE: Autoritățile franceze au reactualizat datele privind victimele în urma atacului de la Strasbourg: 3 morți și 13 răniți.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei