11:45 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Atac armat la Strasbourg

  Atacatorul de la Strasbourg striga „Allahu Akbar”

  © AFP 2019 / MURIELLE KASPRZAK
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19601

  Atacatorul de la Strasbourg, identificat ca un tânăr în vârstă de 29 de ani, care are antecedente penale, a strigat „Allahu Akbar“, potrivit procurorului. Patru persoane au fost reținute în baza suspiciunii că au legături cu suspectul.

  BUCUREȘTI, 12 dec - Sputnik. Trei persoane au fost ucise și cel puțin alte treisprezece au fost rănite în urma unui schimb de focuri în apropiere de celebra Piață de Crăciun de la Strasbourg, în seara de marți. Autoritățile franceze au lansat o „vânătoare”, întrucât suspectul a reușit să scape.

  Oficialii anonimi din poliție au declarat miercuri agenției de presă AP că atacatorul de la Strasbourg este Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani. Ei au adăugat că apartamentul său a fost percheziționat de poliție cu doar câteva ore înainte de incidentul tragic, într-o investigație privind un caz de tentativă de crimă. Suspectul a fost deja anchetat pentru jaf armat înainte de cazul de marți.

  Referindu-se la acest caz, procurorul a declarat că suspectul a strigat "Allahu Akbar" în timpul atacului. El a adăugat că, potrivit unui șofer de taxi folosit de suspect pentru a fugi de la fața locului, atacatorul a fost, de asemenea, rănit.

  Între timp, poliția germană a implementat măsuri de securitate consolidate de-a lungul frontierei franceze, potrivit postului de televiziune n-tv.

  "Depinde de colegii noștri francezi. Vom menține controlul până când situația va fi rezolvată", a declarat un reprezentant al poliției germane, citat de mass-media.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei