22:57 04 Martie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.57
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19510

  Daniel Funeriu precizează că nu mai este dispus să facă nici un compromis în numele nici unei „valori” cât timp nu este securizat respectul pentru viaţă.

  BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a comentat tragedia de aseară din Strasbourg, oraş despre care spune că îi este casă de 30 de ani.

  Şi, tot de atunci, vede, zilnic, cum „monstrul terorismului islamic” creşte, hrănit de „relativismul moral, lenea şi imbecilitatea unor iresponsabili”.

  „Oare cât timp o să mai murim pe străzile oraşelor noastre până să avem curajul adevărului, până o să avem curajul să distingem în discursul public ceea ce este „cultură” de ceea ce este „barbarie” şi să luăm cele mai dure măsuri în perimetrul legilor noastre pentru a ne proteja copiii?”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. 

  Fără compromisuri

  Fostul ministru a precizat că nu mai este dispus să facă vreun compromis, în numele nici unei aşa-zise valori, atâta timp cât nu e securizată radical prima valoare a lumii creştine şi anume respectul pentru viaţă.

  Mai mult, a explicat că, în faţa sa, nici un „apostol al păcii confesionale” nu va avea nicio credibilitate atâta timp cât nu luptă pentru ieșirea din sclavagie a femeilor musulmane, „atâta timp cât acceptă predici explicite sau implicite de supunere la inepțiile unui ”profet”, ”guru” sau ”whatevermoron” care cere sângele necredincioșilor, nu mai accept nicio formă de expresie a aderenței la ”religii” care cer sânge”.

  Mai mult, Funeriu a explicat că, din acest moment, consideră părtaş la crimă orice persoană care relativizează pericolul în care sunt puşi copiii de către lideri „slabi şi leneşi”, sub pretextul „valorilor” sau sloganurilor care „adorm conştiinţe, dar ne omoară copiii”.

  Este cea mai dură şi mai precisă declaraţie privind pericolul reprezentat de terorism şi care arată că a venit vremea să deschidem ochii, măcar în ultimul ceas, când deja lucrurile au luat-o pe un drum totalmente greşit.

  Funeriu nu se teme să spună lucrurilor pe nume şi să arate spre liderii lumii care, spune el, sunt complici la crimele urii, crime hrănite prin discursurile lor generoase.

  „PS: ceea ce am scris mai sus este un perfect discurs al păcii. Al păcii sănătoase și durabile, pentru că prima condiție pentru a avea pace este să știm să separăm binele de rău și să eradicăm răul, indiferent sub ce formă este deghizat răul”, a punctat Daniel Funeriu.

  Potrivit informaţiilor de ultimă oră prezentate de Sputnik, atacatorul de la Strasbourg, identificat ca un tânăr în vârstă de 29 de ani, care are antecedente penale, a strigat „Allahu Akbar“, potrivit procurorului. Patru persoane au fost reținute în baza suspiciunii că au legături cu suspectul.

  Reamintim că, aseară, trei persoane au fost ucise şi alte 13 rănite în urma unui schimb de focuri în apropiere de celebra Piaţă de Crăciun din Strasbourg.

  Tematic

  Atentat terorist în Franța – morți și răniți lângă Parlamentul European!
  Tragedia care a cutremurat întreaga lume - Viorica Dăncilă reacționează!
  Piața de Crăciun din Strasbourg după atacul armat de marți noapte
  Bilanțul victimelor atacului de la Strasbourg a fost revizuit
  Tagurile:
  Vinovaţi, postare, Strasbourg, Daniel Funeriu

  Știrile Zilei