11:01 26 Aprilie 2019
În direct
 • EUR19.92
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.19
 • UAH0.67
  Tu-160

  Bombardiere strategice rusești Tu-160 au survolat Marea Caraibelor timp de 10 ore

  © Sputnik / Максим Туманов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  30090

  Ca parte a exercițiilor comune de instruire planificate de autoritățile ruse și venezuelane pentru a proteja acest stat sud-american de orice amenințare la adresa "păcii și echilibrului", bombardierele strategice ruse Tu-160 au efectuat zboruri peste Marea Caraibelor timp de zece ore.

  BUCUREŞTI, 13 dec - Sputnik. Bombardierele strategice ruseşti Tu-160 au zburat peste zona maritimă a Caraibelor, a raportat Ministerul Apărării al Rusiei. Survolul a avut loc în cadrul unei vizite a unei delegații a forțelor aeriene rusești în Venezuela.

  "Zborul a durat aproximativ zece ore", a spus Ministerul.

  Aeronavele rusești au efectuat câteva etape în echipă cu avioane de luptă Su-30 și F-16 aparținând aviației militare venezuele. Piloții din ambele țări s-au antrenat să coopereze în aer.

  S-a subliniat că zborul a fost efectuat în conformitate cu legislația internațională, respectând regulile de utilizare a spațiului aerian.

  Ministrul venezuelean al Apărării, Vladimir Padrino Lopez, a explicat marți, 11 decembrie, prezența bombardierelor strategice rusești în țara sa, subliniind că aceste aeronave au sosit în Venezuela pentru a efectua manevre comune și, prin urmare, nu reprezintă o amenințare, a transmis Tele Sur.

  Din Rusia, două nave ruseşti Tu-160, precum și un An-124 și un Il-62 al Forțelor Aerospațiale ale Rusiei au aterizat la Aeroportul Internațional Maiquetia. Piloții au zburat peste 10.000 km și zborul a fost efectuat în strictă conformitate cu standardele internaționale de utilizare a spațiului aerian, a declarat marți Ministerul rus al Apărării.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei