19:00 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Aeroport, control

  Brexit, noi reguli: cât vor trebui să câştige cetăţenii din UE pentru a putea lucra în UK

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (540)
  300320

  Noi planuri, care urmează să fie anunţate săptămâna aceasta, dezvăluie care este suma pe care vor trebui să o câştige cetăţenii europeni pentru a li se permite să muncească în Regatul Unit.

  BUCUREŞTI, 17 dec – Sputnik, Doina Crainic. Cetăţenii din UE care doresc să meargă în Marea Britanie după Brexit vor trebui să dovedească un câştig de cel puțin 30.000 de lire sterline pentru a li se permite să lucreze în această ţară, potrivit unor planuri guvernamentale care urmează să fie anunțate săptămâna aceasta.

  Conform propunerii, care face parte din Cartea albă cu privire la Imigrație, imigranții calificați vor trebui să aibă o ofertă de muncă înainte de a putea veni în Marea Britanie pe o perioadă de cinci ani, anunţa portalul metro.co.uk. 

  Imigranţii cu un nivel scăzut de calificare vor putea sta în Marea Britanie cu viză temporară de un an atâta timp cât au locuri de muncă. La expirarea vizei, li se va cere să părăsească țara și nu vor mai putea solicita revenirea timp de cel puţin un an.

  Potrivit relatărilor, planurile au cauzat o dispută în cabinet, ministrul Sajid Javid preferând o abordare mai deschisă cu privire la mâna de lucru străină ieftină.

  Publicaţia The Sun a relatat la începutul lunii că Javid nu dorea impunerea unui prag salarial „rigid” de 30.000 de lire sterline.

  Detaliile care au ieşit la iveală marchează o victorie pentru Theresa May, care a declarat la summitul G20 din Argentina că un Comitet consultativ pentru imigrație susținut de guvern a subliniat foarte clar că este necesară impunerea unui prag salarial.

  Însă deocamdată nu se știe dacă noile măsuri vor intra în vigoare începând cu luna martie 2019 sau la sfârșitul perioadei de tranziție pe care guvernul speră să o introducă din aprilie 2019 până în decembrie 2020.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (540)

  Tematic

  Theresa May - moțiune de cenzură, chiar din sânul partidului - haosul Brexit
  La Bruxelles crește convingerea că Acordul privind Brexit e tot mai aproape de eșec
  Londra: „Vestele Galbene” pro-Brexit au blocat Westminster Bridge (video)
  În toiul bătăliei Brexit, un britanic apucă să câștige fantastic la loteria EuroMillions
  Tagurile:
  condiții de călătorie, Marea Britanie, Brexit


  Știrile Zilei