11:38 18 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.13
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15610

  Ministrul de Externe al Federației Ruse consideră că poporul ucrainean dorește pace pentru țara sa și vrea să revină la relațiile normale cu Rusia.

  CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Rusia nu are nevoie să întrerupă relațiile cu Ucraina, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse, comunică RIA Novosti.

  „Nu consider că trebuie de întrerupt relațiile. Poporul ucrainean nu are nicio vină și, sunt sigur, majoritatea covârșitoare a poporului ucrainean își dorește pace pentru țara sa, dorește să scape de acest regim rușinos și dorește să revină la relațiile normale cu Federația Rusă. Desigur, pentru aceasta va fi necesar să se soluționeze problemele interne ale Ucrainei. Ele sunt cu mult mai mari și cu mult mai profunde decât RPD și RPL”, a spus Lavrov.

  Acesta a subliniat totodată că „statul ucrainean înseamnă mult mai mult și e mult mai important decât acel regim care se află la putere”.

  În decembrie curent Rada Supremă a Ucrainei a decis să nu prelungească Acordul de prietenie si colaborare cu Federația Rusă după 1 aprilie 2019. Documentul respectiv a fost susținut de 277 de deputați, numărul minim necesar de voturi fiind de 226. Legea a fost semnată de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

  Acordul de prietenie, colaborare și parteneriat între Ucraina și Federația Rusă a fost semnat la Kiev pe 31 mai 1997 și a intrat în vigoare pe 1 aprilie 1999 pentru un termen de 10 ani, cu prelungirea automată pentru următorii 10 ani în cazul în care nu există obiecții din ambele părți. Acesta este un document de bază al relațiilor ruso-ucrainene care presupune un parteneriat strategic dintre cele două țări.

  Tematic

  Ucraina: preoți chemați la securitate pentru interogatoriu
  Ucraina: Navele Serviciului de Frontieră au intrat în stare de luptă
  Majoritatea cetățenilor Rusiei nu cred că este posibil un război cu Ucraina
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Ucraina, Serhei Lavrov


  Știrile Zilei