03:23 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Lansarea rachetei Avangard

  Post american: SUA, incapabilă să se apere de armele hipersonice ruseşti şi chineze

  Министерство обороны РФ
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  53531

  Statele Unite nu par foarte pregătite sa facă fața noilor arme dezvoltate de Rusia și China. Potrivit unui raport recent al Congresului american, citat de Fox News, Washingtonul nu este în măsură să contracareze posibilele atacuri din partea armelor hipersonice rusești și chinezești.

  BUCUREŞTI, 18 dec – Sputnik, Doina Crainic. Statele Unite nu sunt capabile să contracareze posibilele atacuri din partea armelor hipersonice dezvoltate de Rusia și China, scrie Fox News, referindu-se la un raport emis de Congresul SUA.

  „Rusia și China dezvoltă o armă hipertonică a cărei viteză, altitudine și manevrabilitate poate învinge majoritatea sistemelor de apărare antirachetă. Această armă poate fi folosită pentru a spori capacitatea de a lansa atacuri pe distanțe lungi folosind atât arme convenționale, cât și nucleare. Măsuri de contracarare a acestor amenințări nu există în prezent”, se precizează în raportul citat de postul american.

  În noiembrie, Secretarul adjunct al Apărării din SUA, Michael Griffin, vorbind într-un discurs la Centrul pentru Cercetări Strategice și Internaționale de la Washington, a vorbit despre absența în Statele Unite atât a sistemelor de apărare împotriva armelor hipersonice, precum și a unor sisteme similare americane operaționale.

  Anterior, ministrul american al Apărării, James Mattis, a declarat că dezvoltarea unei arme hipersonice și a unor sisteme de apărare împotriva acesteia a devenit astăzi prioritatea numărul unu pentru forțele armate ale SUA.

  Pe 1 martie, președintele Putin a anunțat că Rusia dezvoltă noi arme care, printre altele, ar depăși capacităţile sistemelor de apărare antirachetă ale SUA. El s-a referit la sistemul Avangard.

  Sistemul de rachete hipersonice Avangard (sau RS-26, Roubej) este capabil să transporte încărcături convenționale sau nucleare. Potrivit lui Putin, focosul Avangard se îndreaptă către țintă „ca o minge de foc” a cărei temperatură la suprafăță ajunge la 1600-2000° C. Potrivit experților, pentru a distruge focosul Avangard, este necesară lansarea a cel puțin 50 de rachete americane SM-3, ceea ce face inutil sistemul american antirachetă.

  Tematic

  Rusia lansează cu succes racheta Soyuz pentru prima dată după eșecul din octombrie
  Declarație: SUA nu planifică amplasarea rachetelor nucleare în Europa
  Siria a doborât un avion și patru rachete israeliene
  Noua rachetă rusească care nu ține cont de nici o stavilă în calea ei
  Su-25, atac cu rachete la sol. VIDEO
  Tagurile:
  Washington, Avangarde, James Mattis, Statele Unite al Americii, SUA
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei