19:08 14 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.52
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.72
  USA Freedom Act Passes US House Vote, Moves to Senate

  Senatorii au criticat decizia lui Trump de a retrage trupele din Siria

  © Sputnik /
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (432)
  12811

  Unii senatori republicani au criticat decizia lui Donald Trump de a retrage trupele din Siria, iar alții au susținut acest pas.

  BUCUREȘTI, 19 dec – Sputnik. Senatorul republican, Lindsey Graham, a declarat că retragerea trupelor SUA din Siria reprezintă o eroare gravă, menționând că organizația teroristă Statul Islamic nu a fost învinsă în această țară.

  Al-Tanf
  © AP Photo / Hammurabi's Justice News

  Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că SUA au demarat deja procesul de retragere a trupelor din Siria, acțiune pe care a numit-o “trecere la o nouă fază a campaniei”.

  Totodată, potrivit ei, retragerea din Siria nu presupune lichidarea coaliției internaționale împotriva ISIS.

  “Retragerea unui contingent american mic din Siria ar fi o eroare gravă, asemenea celei făcute de Obama. Cu tot respectul, însă ISIS nu a fost învins în Siria, Irak”, a scris Graham pe Twitter.

  În afară de aceasta, potrivit lui, o astfel de decizie „subminează în mod semnificativ eforturile” SUA de contracarare a extinderii influenței Iranului în Siria și „expune unui risc aliații noștri și kurzii”.

  De aceeași părere este senatorul republican, Marco Rubio. O retragere “rapidă și completă” din Siria reprezintă o eroare gravă, cu urmări mult mai mari, care ies din cadrul luptei cu ISIS, a menționat acesta în Twitter.

  La rândul său, senatorul Rand Paul a susținut decizia președintelui american. Acesta a declarat că “este bucuros să vadă un președinte care putea anunța o victorie” și să întoarcă contingentul american de la război.

  Тема:
  Războiul din Siria (432)

  Tematic

  Siria a doborât un avion și patru rachete israeliene
  Putin şi Merkel, discuţie telefonică: incidentul din Kerci, Siria, Tratatul INF
  De temut: Rusia evidenţiază eficacitatea noilor arme folosite în Siria
  Putin a vizitat expoziția de arme capturate în Siria
  Urgent: SUA își retrag trupele din Siria
  Tagurile:
  Senatori, Donald Trump, Siria, SUA


  Știrile Zilei