17:38 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Steagul Iranului

  Reacția Iranului la retragerea trupelor SUA din Siria

  © AP Photo / Ronald Zak
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  37141

  Introducerea și prezența trupelor americane în Siria a fost din start și greșeală care a contribuit la tensionarea situației în Orientul Apropiat, consideră Ministerul Afacerilor de Externe din Iran.

  BUCUREȘTI, 22 dec – Sputnik. Prezența trupelor americane în Orientul Mijlociu a fost din start o greșeală, care a destabilizat regiunea, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul Afacerilor Externe al Iranului, Bahram Qasemi, comentând retragerea trupelor SUA din Siria.

  “În principiu, introducerea și prezența forțelor americane în regiune a fost un pas greșit, irațional, care a creat tensiuni și tulburări și întotdeauna a fost considerat un factor de instabilitate, a unei situații periculoase în regiune”, se spune într-un mesaj publicat de Qasemi în Telegram.

  Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat miercuri despre victoria asupra organizației teroriste ISIS în Siria, menționând că acesta a fost unicul motiv pentru care militare americani au rămas în această țară. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a anunțat că SUA au demarat procesul de retragere a trupelor din Siria, însă victoria asupra ISIS nu presupune desființarea coaliției internaționale.

  Tematic

  Franța negociază cu SUA condițiile retragerii din Siria
  Ce crede Lavrov despre decizia lui Trump de a retrage trupele SUA din Siria
  De ce Turcia a amânat operațiunea militară din Siria
  Tagurile:
  Ministerul Afacerilor Externe, SUA, Iran, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei