07:37 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Brexit

  Situaţia românilor din Marea Britanie post-Brexit. Vor fi forţaţi românii să plece?

  © AFP 2019 / OLI SCARFF
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
  193020

  Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a vorbit, într-un interviu pentru BBC, despre situaţia românilor din Marea Britanie după Brexit, spunând că a primit asigurări că românii îşi vor păstra statutul după ieşirea ţării din UE. Cum contribuie românii la dezvoltarea economică a Marii Britanii.

  BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik, Doina Crainic. Meleşcanu a explicat că în Marea Britanie, numai în sănătate lucrează 10.000 de asistente şi medici români, iar dacă aceştia ar fi forţaţi să plece, sistemul de sănătate britanic s-ar prăbuşi.

  „Sunt peste 400.000 de români care trăiesc în Marea Britanie, nu sunt turişti, ei contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii. Sunt peste 10.000 de români care lucrează în sistemul de sănătate din Marea Britanie – doctori, asistente medicale şi alţii. Ei sunt foarte bine integraţi în societatea britanică şi cred că asta va fi un argument puternic”, a declarat Teodor Meleşcanu în interviul acordat BBC.

  El a adăugat că a primit asigurări de la fostul ministru britanic de Externe Boris Johnson că nu se vor măsuri împotriva românilor.

  „Mi-a spus: «Vă asigur că nimic nu se va schimba, vor continua să aibă acelaşi statut legal.» I-am spus: «Mulţumesc foarte mult, dar cum puteţi garanta acest lucru?» Mi-a răspuns: «Este foarte simplu, dacă 10.000 de medici şi asistente ar fi daţi afară din Marea Britanie, întregul sistem de sănătate din regat se va prăbuşi.» A spus că nu vor face niciodată ceva atât de prostesc”, a subliniat Meleşcanu.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)

  Tematic

  Londra: „Vestele Galbene” pro-Brexit au blocat Westminster Bridge (video)
  În toiul bătăliei Brexit, un britanic apucă să câștige fantastic la loteria EuroMillions
  Brexit, noi reguli: cât vor trebui să câştige cetăţenii din UE pentru a putea lucra în UK
  Cartea albă privind sistemul de imigraţie după Brexit. Ce modificări aduce noul sistem
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Brexit, Teodor Meleșcanu, românii, Marea Britanie


  Știrile Zilei