16:52 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Washington, apus de soare

  Primarul Washingtonului i-a cerut lui Trump să pună capăt “shutdown”-ului

  CC0 / Pixabay / skeeze
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  70 0 0

  Edilul afirmă că blocajul bugetar ar provoca pierderi locuitorilor, companiilor și administrației locale.

  BUCUREȘTI, 27 dec – Sputnik. Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a expediat președintelui SUA, Donald Trump, o scrisoare în care solicită reluarea activitatății unor structuri federale, blocate din cauza crizei bugetare („shutdown”), anunță postul de televiziune WTTG.

  Donald Trump
  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais

  “Din numele a peste 702 mii de locuitori și a unui număr mare de companii din Washington, districtul Columbia, îndemn să lucrați împreună cu Congresul pentru a pune capăt acestui “shutdown” parțial al guvernului federal”, se spune în mesaj. Potrivit doamnei primar, în cazul în care „shutdown-ul” va continua, acesta „va avea repercursiuni grave pentru mulți locuitori, companii, inclusiv restaurante, hoteluri și contractori federali din district”.

  Muriel Bowser a subliniat că în pofida suspendării parțiale a activității instituțiilor federale, autoritățile orașului continuă evacuarea gunoiului din parcurile și străzile care se află în proprietate federală. Potrivit ei, această activitate costă administrația locală peste 46 mii de dolari pe săptămână.

  Un șir de instituții federale din SUA și-au suspendat parțial activitatea (așa-numitul regim “shutdown”) începând cu 22 decembrie din cauza incapacității Congresului de a ajunge la un compromis în ceea ce privește legea bugetului. Președintele SUA, Donald Trump, refuză să ratifice noua lege a bugetului în cazul în care nu va fi inclusă o sumă de 5 miliarde de dolari pentru finanțarea construcției zidului la frontiera cu Mexic. Democrații resping condițiile șefului statului.

  Congresul SUA ar putea relua examinarea proiectului de lege a bugetului joi.

  Tematic

  Președintele Mexicului a primit de Crăciun un cadou care îl face invidios pe Trump
  Trump a explicat cât timp va fi suspendat guvernul SUA
  Lech Wałęsa: ”Fort Trump”? O absurditate
  Trump nu vrea ca țara lui să mai fie ”polițistul mondial”
  Tagurile:
  Washington, government shutdown, Donald Trump


  Știrile Zilei