16:11 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (460)
  9710

  Turcia avut un aport la decizia SUA de a-și retrage trupele din Siria, afirmă ministrul turc al Afacerilor Externe Mevlüt Çavuşoğlu.

  BUCUREȘTI, 27 dec – Sputnik. SUA au decis să-și retragă trupele din Siria datorită Turciei, a declarat joi ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

  © Sputnik / Екатерина Чеснокова

  Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan declarase anterior că Ankara este gata să demareze o operațiune militară în localitatea siriană Manbij împotriva unităților de autoapărare ale kurzilor (YPG), în cazul în care SUA nu îi va evacua de acolo.

  Ulterior, acesta a declarat că a decis amânarea acțiunilor militare în Siria în urma unei discuții telefonice cu președintele SUA, Donald Trump, care a avut loc pe 14 decembrie. În urma acestei conversații, Trump a decis să-și retragă militarii din Siria.

  "Turcia este cel mai important factor care a determinat decizia SUA de a-și retrage trupele din Siria. Ei își retrag militarii datorită deciziilor pe care le-am luat", a declarat Çavuşoğlu, citat de agenția Anadolu.

  Săptămâna trecută, Trump a anunțat victoria asupra grupării teroriste ISIS în Siria, menționând că acesta a fost singurul motiv al aflării trupelor americane pe teritoriul sirian. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că SUA își retrage trupele din Siria, însă victoria asupra Statului Islamic nu presupune desființarea coaliției internaționale.

  Тема:
  Războiul din Siria (460)

  Tematic

  Demisionarul Mattis a semnat ordinul de retragere a militarilor americani din Siria
  Siria: apărarea antiaeriană respinge atacul nocturn. VIDEO
  Moscova despre viitorul zonelor pe care le vor părăsi americanii în Siria
  Berlinul nu crede în victoria SUA asupra ISIS în Siria
  Opinie: când vor pleca din Siria forțele pro-iraniene
  Tagurile:
  Donald Trump, SUA, ministrul afacerilor externe, Mevlüt Çavuşoğlu, Turcia, Siria


  Știrile Zilei