05:27 26 Aprilie 2019
În direct
 • EUR19.92
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.19
 • UAH0.67
  Protestele vestelor galbene la Paris

  Poliția franceză a arestat un lider cheie al vestelor galbene în centrul Parisului - VIDEO

  © REUTERS / STEPHANE MAHE
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Protestele "Vestelor Galbene" (42)
  23512

  Poliția franceză l-a arestat pe Eric Drouet, una dintre figurile cheie ale protestelor așa-ziselor vestele galbene, în apropiere de Place de la Concorde, în centrul Parisului, informează presa locală.

  BUCUREȘTI, 3 ian - Sputnik. Drouet a fost arestat miercuri pentru "organizarea unei manifestări neanunțate", informează postul de radio FranceInfo, citând o sursă din poliție. Se mai menționează că Drouet și alte 50 de persoane au ajuns în piață pentru a aprinde lumânări pentru cei răniți în timpul protestelor vestelor galbene. În afară de aceștia, mulți alți participanți la campanie au fost arestați pentru verificarea identității.

  ​Radiodifuzorul a menționat că Drouet a fost deja judecat în Franța în urma arestării sale anterioare pe 22 decembrie din cauza posesiei ilegale a unui baston de poliție și participării în cadrul unui grup constituit în scopul activităților violente.

  În special, la 6 decembrie, Drouet a sugerat participanților la protestele vestelor galbene să intre în Palatul Elysee, care este reședința prezidențială franceză.

  Protestele vestelor galbene, denumite după jachetele purtate de șoferii francezi, au fost declanșate în noiembrie cu serie de mitinguri împotriva majorării taxei pe combustibili. Deși guvernul a făcut un as înapoi în reforma impozitului pe combustibili, protestele s-au transformat în demonstrații împotriva politicilor economice ale președintelui francez Emmanuel Macron.

  Protestele au fost umbrite de violențele dintre demonstranți și forțele de ordine, notează sputniknews.com.

  Тема:
  Protestele "Vestelor Galbene" (42)
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei