11:06 23 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Iran, lansare a unei rachete balistice

  SUA cere Iranului să renunțe la lansările de rachete

  © AP Photo / Fars News Agency, Hamed Jafarnejad
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  106 0 0

  Astfel regimul ayatollahilor ar putea să elimine multe consecințe nefavorabile.

  BUCUREȘTI, 3 ian – Sputnik. Iranul trebuie să renunța la lansările de rachete pentru a evita înăsprirea izolării economice și diplomatice, a declarat Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

  Ministerul Apărării al regimului de la Teheran a anunțat public despre planurile de lansare a trei rachete spațiale în următoarele luni. Aceste acțiuni demonstrează o totală ignorare a rezoluției 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, se spune într-o declarație a lui Pompeo.

  "SUA nu vor sta pasive în timp ce politica distructivă a regimului iranian supune unor riscuri stabilitatea și securitatea internațională. Sfătuim regimul să-și revadă aceste lansări provocatoare și să renunțe la orice acțiuni legate de rachetele balistice pentru evitarea înăspririi economice și diplomatice", a adăugat Secretarul de Stat.

  Washingtonul insistă că rezoluția 2231 interzice Iranului să testeze rachete, însă Rusia afirmă că în textul rezoluției nu e vorba de o interzicere ci de un îndemn.

  Anterior, reprezentantul permanent al Iranului la ONU, Gholamali Khoshroo, a chemat Consiliul de Securitate al ONU să tragă la răspundere SUA pentru retragerea din acordul nuclear cu Iranul.

  Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasily Nebenzya, la rândul lui, a declarat că rezoluția ONU nu interzice Iranului lansări de rachete și nu există niciun fel de dovezi a existenței unor componente nucleare în aceste testări.

  Tematic

  Cutremurul de pământ din Iran: Crește numărul celor afectați. FOTO, VIDEO
  Putin va efectua o vizită în Iran
  Israel: Teheranul încalcă acordul nuclear. Iran: Statul evreu elaborează arma atomică
  Iran: un afacerist a fost executat pentru crime economice
  Rusia și Iran au elaborat un program de cooperare militară
  Tagurile:
  rachete balistice, Mike Pompeo, Iran
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei