09:38 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Compania aeriană Ryanair

  Compania aeriană irlandeză Ryanair obține licența britanică pentru zborurile Post-Brexit

  © Photo : EPA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  287 0 0

  Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit (CAA) a emis o licență pentru sucursala britanică a transportatorului aerian irlandez Ryanair, care permite companiei să efectueze zboruri interne în Marea Britanie și zboruri din Regatul Unit către destinații din afara Uniunii Europene, după Brexit .

  BUCUREŞTI, 4 ian - Sputnik. Compania aeriană irlandeză Ryanair obține licența britanică pentru zborurile Post-Brexit.

  "Ryanair, compania aeriană nr. 1 din Europa, a confirmat ieri (3 ianuarie) că Autoritatea Aviației Civile din Regatul Unit a emis pentru Ryanair UK o autorizaţie, care va permite acestei companii britanice să opereze în Regatul Unit, şi curse din UK în afara UE, post-Brexit, dacă va fi necesar", a anunţat compania într-o declarație publicată pe site-ul său web, joi.

  Juliusz Komorek, directorul juridic și de reglementare al Ryanair, a salutat, într-o declarație, decizia CAA de a acorda companiei de transport aerian licența care îi permite să opereze în Regatul Unit după Brexit.

  Oficialul a cerut de asemenea Londrei și Bruxelles-ului să ajungă la un acord privind o perioadă de tranziție după retragere, care ar permite evitarea oricărei întreruperi a zborurilor în 2019.

  Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Cu toate acestea, oficialii ambelor părți au speculat despre posibilitatea retragerii fără un acord privind relațiile viitoare.  Știrile Zilei