01:56 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Armata Turciei

  Turcia nu va cere permisiunea SUA pentru o operațiune în Siria

  © AP Photo / Lefteris Pitarakis
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  145 0 0

  Turcia nu intenționează să ceară permisiunea SUA pentru desfășurarea unei operațiuni militare în Siria, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui turc, İbrahim Kalın.

  BUCUREȘTI, 8 ian - Sputnik. Turcia va informa SUA în cazul demarării unei operațiuni militare în Siria, însă nu intenționează să solicite vreun accept, a declarat marți purtătorul de cuvânt al președintelui turc, İbrahim Kalın.

  Anterior, Kalın a purtat negocieri cu consilierul președintelui SUA, John Bolton, în ceea ce privește retragerea trupelor americane din Siria.

  “Din SUA se aud declarații că nu ar fi corect să desfășurăm vreo operațiune fără să-i informăm. Suntem gata întotdeauna să-i informăm, să coordonăm, însă nu avem de gând să cerem voie de la cineva”, a declarat Kalın la Ankara.

  El a adăugat că la negocierile cu SUA nu a fost abordat subiectul unei zone-tampom în Siria. Potrivit lui Kalın, nu s-a prevăzut nici organizarea unei întâlniri a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan cu Bolton.

  "O astfel de întâlnire nu era prevăzută și nici nu a fost inclusă în programul președintelui. Desigur, declarația lui Bolton în Israel în legătură cu kurzii sirieni a provocat o reacție, însă ar fi incorect să apreciem lipsa unei întrevederi a președintelui nostru cu Bolton drept o reacție", a spus politicianul turc.

  Anterior, Erdogan a declarat că Ankara este gata să demareze o operațiune militară la Est de Eufrat împotriva unităților de autoapărare a kurzilor. Ulterior, acesta a nunțat că a decis amânarea acțiunilor din Siria după o discuție telefonică cu președintele SUA, Donald Trump, pe 14 decembrie. În urma acestei conversații Trump a decis retragerea trupelor americane din Siria.

  Tagurile:
  Siria, SUA, Turcia


  Știrile Zilei